Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинський аграрій Віктор Шумський: «Основною проблемою зараз мав би бути не пошук медичних масок, а збереження вологи в ґрунті» (Відео, фото)

«Нестача насіння може викликати продовольчу кризу», – Віктор Шумський.

Волинь-нова

Волинський аграрій Віктор Шумський: «Основною проблемою зараз мав би бути не пошук медичних масок, а збереження вологи в ґрунті» (Відео, фото)

Господарник вважає, що, не зважаючи на економічну кризу, викликану пандемією коронавірусу, аграрний сектор країни втримається на плаву. Хоча і не заперечує, що буде важко

У сільгосппідприємстві «Рать» Луцького району триває посівна кампанія. Нестача снігу взимку стимулює аграріїв суворо дотримуватися технології, яка дозволить зберегти вологу в ґрунті. За словами керівника господарства Віктора Шумського, зараз це основна проблема, бо поки технікою, засобами захисту рослин, міндобривами та насінням підприємство забезпечене.

Виробництво і торгівля має працювати, але з неухильним дотриманням усіх санітарних, противірусних вимог.

Він розповів, що його працівники дотримуються усіх карантинних норм, але роблять все, щоб закласти майбутній врожай. Ааграрія обурює, що разом із магазинами промислових товарів в області закрили крамниці з насінням. 

– Безглузде рішення. Немає де купити насіння. Це може спричинити кризу, нестачу овочів та інших продуктів. Виробництво і торгівля має працювати, але з неухильним дотриманням усіх санітарних, противірусних вимог. 

Більше про це читайте згодом на volyn.com.ua.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel