Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Ковелі дезінфікуватимуть будинки, в які повернулися приїжджі з-за кордону

Є списки з адресами таких людей.

Фото з відкритих джерел

У Ковелі дезінфікуватимуть будинки, в які повернулися приїжджі з-за кордону

У Ковелі обговорили питання щодо проведення дезінфекційних заходів

26 березня відбулася робоча нарада, яку провів заступник міського голови, голова тимчасової міської протиепідемічної комісії Ігор Прокопів. У ній взяли участь перший заступник міського голови, заступник голови місцевої комісії з питань ТЕП та НС Михайло Гетьман, керівники Ковельського міськрайонного відділу «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» і Ковельського МРУ ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Людмила Маляр та Микола Король, начальник відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Лідія Жолінська. Про це інформує Ковельська міська рада.

Звертаючись до присутніх, Ігор Прокопів зауважив, що у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, виявленням хворих на Волині, необхідно підготувати додатковий план організації у місті заходів з дезінфекції. Йдеться про під’їзди багатоквартирних житлових будинків, ліфтів, вулиць, транспортних засобів тощо.

Є списки з адресами таких людей.

Людмила Маляр повідомила, що фахівці відділу лабораторного центру готові надати рекомендації і роз’яснення щодо проведення цієї роботи.

Також розроблять пам’ятку з алгоритмом дій для комунальних служб, ОСББ, яку оприлюднять у місцевих ЗМІ та офіційному сайті. Людмила Сергіївна запевнила, що працівники у телефонному режимі консультуватимуть відповідальних осіб щодо ефективності антисептиків та з інших питань.

Наголосили, що першочергово дезінфікуватимуться будинки, в які повернулися приїжджі з–за кордону, аби убезпечити оточуючих. Є списки з адресами таких людей.

Надуть чіткі інструкції і для працівників поліції щодо особистого захисту під час несення служби.

Представники міськрайонного управління Держпродспоживслужби обстежуватимуть життєво необхідні об’єкти на предмет дотримання санітарних вимог.

Telegram Channel