Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Які зміни на перетинання кордону ввели сусідні країни

Зміни вводяться і на українському кордоні і на кордонах сусідніх країн.

Державна прикордонна служба України.

Які зміни на перетинання кордону ввели сусідні країни

Реагуючи на загрози поширення захворювання на COVID-19 різні держави тимчасово змінюють правила перетинання кордону та вводять додаткові карантинні обмеження

У цьому матеріалі зібрана інформація про обмеження в країнах, з якими Україна має сухопутній кордон. Це лише довідкова інформація, яка не є офіційною. Реагуючи на поточну ситуацію країни доволі часто вводять додаткові обмеження чи вносять доповнення до тих, які ввели раніше. Тим, хто планує подорож за кордон, радимо уточнити чинні вимоги, які діють в усіх країнах обраного маршруту і відслідковувати можливі зміни. Також нагадуємо, що задля зменшення ризику заразитися на COVID-19, або поширити вірус, варто зменшити мобільність і за можливості дотримуватися рекомендації залишатися вдома. 

МОЛДОВА. Прикордонна поліція цієї країни повідомила, що з 08.00 29 березня 2020 року в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Бричани-авто» (з українсько боку – пункт пропуску «Росошани-авто», що у Кельменецькому районі Чернівецької області) припиняється здійснення будь-яких пропускних операцій.

З 17.03.2020 року Молдова заборонила в’їзд іноземців і ввела надзвичайний стан.

БІЛОРУСЬ. В цій країні передбачено карантин (самоізоляцію) на 14 діб для всіх осіб, які в’їжджають з країн, де зареєстровані випадки коронавірусу. До закінчення карантину (самоізоляції) виїжджати з Республіки Білорусь зазначеним особам заборонено.

ПОЛЬЩА. З 15.03.2020 заборонила в’їзд іноземців.

СЛОВАЧЧИНА – заборонила в’їзд іноземців з 13.03.2020.

РОСІЯ – обмежила в’їзд іноземцям з 18.03.2020, разом з тим дозволила в’їзд в РФ жителів ОРДЛО України. З 30.03.2020 в Росії вводяться додаткові обмеження. 

УГОРЩИНА – обмежила в’їзд іноземцям з 17.03.2020 (12.03.2020 в країні оголошено надзвичайний стан);

РУМУНІЯ – обмежила в’їзд іноземцям з 22.03.2020 (16.03.2020 в країні оголошено надзвичайний стан).

Також інформуємо, що обмеження на перетинання кордону іноземцями в сусідніх країнах мають певні виключення. Зазвичай вони стосуються дипломатів, осіб, які здійснюють міжнародні перевезення, членів екіпажів, іноземців з правом проживання на території цих країн. 

Джерело: Державна прикордонна служба України.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel