Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як підготувати автомобіль до літа: поради спеціалістів

За необхідності можна придбати навіть одну шину, не обов'язково купувати весь комплект.

rezina.ua

Як підготувати автомобіль до літа: поради спеціалістів

До підготовки автомобіля до літа варто ставитися не менш відповідально, ніж до передзимових ритуалів. Ми підготували список рекомендованих заходів, які допоможуть забезпечити безперебійну роботу автомобіля і дозволять уникнути проблем на дорозі

Здається, тут все зрозуміло: зимові шини потрібно міняти на літні. Однак нерідко автолюбителі, впевнені в тому, що зимові шини в наступному сезоні вже потребуватимуть заміни, вирішують докатати їх влітку. Однак економити таким чином не рекомендується, тому що більш м'які зимові шини з високою ймовірністю підведуть на гарячому асфальті (особливо це небезпечно при поворотах).

Замовлення рекомендуємо робити на сайті Rezina Ua. У магазині представлено більше 15 тисяч нових шин та понад 2000 нових дисків на будь-який смак. За необхідності можна придбати навіть одну шину, не обов'язково купувати весь комплект. Склад знаходиться в Києві. Для економії вашого часу є 15 точок видачі шин по Києву. Більшість моделей можна забрати в день замовлення. Працює доставка кур'єром по Києву та по всій Україні за допомогою Нової Пошти та Інтайм.

 

Двигун

Двигун — найважливіший елемент будь-якого транспортного засобу. Для мотора випробування зимовими холодами може пройти з наслідками. Наприклад, різкі перепади температури можуть вплинути на стан еластичних елементів. Гумові та пластикові деталі тріскаються, зношуються. Мити двигун необов'язково, але рекомендується.

У магазині представлено більше 15 тисяч нових шин та понад 2000 нових дисків на будь-який смак.

Акумулятор

Акумулятор — один з тих елементів, який в морози переживає високе навантаження. В екстремальних умовах йому доводилося запускати опалення в салоні, вмикати музику, фари та іншу електроніку. Тому, якщо ви хочете, щоб акумулятор відпрацював відведений йому час, перевірте рівень заряду і, якщо є необхідність, доведіть його до необхідного рівня. Термін експлуатації акумулятора, що працює в розрядженому стані, знижується. Також можна зачистити контакти і покрити їх спеціальним електропровідним мастилом.

 

Свічки, масло та фільтри

Може виникнути необхідність в заміні свічок. Помітили на них наліт? Міняйте їх, не зволікаючи. Якщо ви використовували зимове мастило, рекомендуємо замінити його на спеціальне синтетичне, щоб захистити двигун у спеку. Також слід перевірити рівень рідин (гальмівної, антифризу, промивної, охолоджуючої та ін.). У числі рекомендованих заходів — заміна масляного і паливного фільтрів. Нерідко заміни потребують ремені ГРМ або генератора, які зношуються взимку.

 

Кондиціонер

Багато сучасних автомобілів оснащені кондиціонерами. Безумовно, це корисне в усіх відношеннях обладнання потребує обслуговування, особливо після зими. По-перше, необхідно перевірити працездатність кондиціонера. По-друге, рекомендується промити радіатор і трубки, провести антибактеріальну обробку вентиляції. По-третє, слід перевірити рівень холодоагенту, за необхідності видалити старий і залити новий. Якщо цього не зробити, можна готуватися до неприємного запаху в салоні і збоїв у роботі кондиціонера.

Ходова частина під час поїздок зимовими дорогами проходить серйозне випробування на витривалість. Фахівці рекомендують провести діагностику ходової частини.

Ходова частина

Ходова частина під час поїздок зимовими дорогами проходить серйозне випробування на витривалість. Фахівці рекомендують провести діагностику ходової частини. У ході експлуатації транспортного засобу можуть потріскатися гумові сальники і пильники, протекти мастило, пошкодитися сайлентблоки, гальмівні шланги та інші елементи. Якщо будуть виявлені проблеми, їх потрібно усувати в обов'язковому порядку.

 

Гальма

Якщо ваш автомобіль простояв зиму в гаражі, обов'язково перевірте гальмівну систему. Колеса повинні адекватно реагувати на натискання педалі. Якщо ви помітили підозрілі симптоми (педаль натискається занадто легко або важко, ви чуєте скрипучий звук, з'являється сповіщення на приладовій панелі), звертайтеся в сервіс. Також слід перевірити стан гумових шлангів. Якщо помічені тріщини, їх потрібно замінити.

 

Дотримавшись цих порад, ви можете бути спокійним за свою безпеку на дорозі та життя людей, що поруч з вами.

Telegram Channel