Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Шахраї незаконно експортували медичні маски (Фото, відео)

У Харкові викрили масштабну незаконну оборудку.

Державна прикордонна служба України.

Шахраї незаконно експортували медичні маски (Фото, відео)

Махінатори продали іноземцю понад 300 тисяч медмасок за ціною трохи більше 1 гривні за штуку. Ринкова ж ціна цієї партії - майже 61 мільйон грн

Оперативні співробітники Східного регіонального управління Держприкордонслужби України дізналися про можливу незаконну реалізацію медичних масок та респіраторів українського виробництва. У лютому-березні вкрай затребувані засоби захисту вивозили з України у Іспанію та Китай.

Правоохоронці встановили коло осіб, які можливо причетні до незаконної оборудки. Як виявилося, працівники двох харківських підприємств за заниженою ціною реалізували громадянину Китаю для подальшого експорту більше 300 тисяч засобів захисту дихання.

За підозрою в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах суд санкціонував проведення обшуків. Вони проводилися на восьми об’єктах в Київській, Харківській та Полтавській областях спільною слідчо-оперативною групою, за участю оперативних співробітників Східного регіонального управління ДПСУ та військовослужбовців мобільного прикордонного загону «Дозор», слідчих слідчого управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Як виявилося, працівники двох харківських підприємств за заниженою ціною реалізували громадянину Китаю для подальшого експорту більше 300 тисяч засобів захисту дихання.

За результатами обшуків в складських та виробничих приміщеннях, офісах та фактичних місцях проживання фігурантів провадження правоохоронці виявили та вилучили первинні фінансово-господарські документи, електронні носії інформації, які свідчать про купівлю та подальший продаж медичних масок, чорнові записи, мобільні термінали, банківські картки, ноутбуки, USB накопичувачі, зразки масок респіраторних, грошові кошти у сумі 243000 доларів США та 14500 євро.

Слідчо-оперативні дії тривають.

 
 
 
 
 

 

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel