Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
 В’ятрович: коли прихильники дефолту розкололи «монобільшість», «ЄС» підставила плече для порятунку країни

«Загроза дефолту об’єднала проукраїнські сили».

ЄС.

В’ятрович: коли прихильники дефолту розкололи «монобільшість», «ЄС» підставила плече для порятунку країни

Державницька позиція «Європейської Солідарності» та фаховий підхід до прийняття критично важливих законів дали можливість врятувати економіку країни від дефолту. Про це написав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович на сторінці у Фейсбук

«Можливість дефолту розколола монобільшість на тих, хто бачив у ній загрозу країні та тих, хто бачив можливість для себе, – зазначив він. - В‘ятрович підкреслив: «Цей розкол повернув у парламент політику – змусив «Слуг народу» йти на компроміси, об‘єднуватися з іншими проукраїнськими силами». 

Представник «Європейської Солідарності» особливо підкреслив, що фракції вдалося відстояти свою позицію у питанні запровадження ринку землі та врятувати державні землі сільскогосподарського призначення від дерибану і розпродажу олігархам. Фракція «Слуга народу» погодилась підтримати поправки, які створюють відповідні запобіжники.

«Загроза дефолту об’єднала проукраїнські сили довкола підтримки закону, який робить неможливим повернення Приватбанку Коломойському»

«Вони пішли на серйозні поступки у питанні ринку землі: реформу розбили на етапи до 2024 року; внесли до земельного законопроєкту поправки, які не дозволять надмірну концентрацію земель в одних руках і створення латифундій, а також продавати державну та комунальну сільськогосподарську землю», – підкреслив Володимир В’ятрович. 

«Загроза дефолту об’єднала проукраїнські сили довкола підтримки закону, який робить неможливим повернення Приватбанку Коломойському», – також додав він. 

Водночас Володимир В’ятрович зазначив, що вчорашні голосування в парламенті не свідчать про створення нового формату більшості у Верховній Раді. «Ні, це не нова більшість. Найкраще цю тезу перекреслив провал важливих для влади змін до бюджету. Але це спроможність парламенту єднатися для захисту України», – наголосив народний депутат. 

Telegram Channel