Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лучани платитимуть за гарячу воду майже на третину менше

Нарахування за спожиту у березні 2020 року теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання буде здійснено із застосуванням понижуючого коригуючого коефіцієнта.

1news.com.ua

Лучани платитимуть за гарячу воду майже на третину менше

Нарахування за опалення та гарячу воду за березень 2020 року буде знижено на 29 відсотків

У зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» ДКП «Луцьктепло», незважаючи на введення карантину та режиму надзвичайної ситуації в країні, що дуже ускладнило роботу підприємства, прийняло рішення про здійснення нарахувань за надані послуги у березні 2020 року із застосуванням понижуючого коефіцієнта. Про це повідомляє Луцька міська рада.

Коефіцієнт перерахунку за надані послуги у березні 2020 року в складе 0,71. Усі нарахування за березень 2020 року буде знижено на 29 %. 

Для споживачів ДКП «Луцьктепло» нарахування за спожиту у березні 2020 року теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання буде здійснено за діючими тарифами з застосуванням понижуючого коригуючого коефіцієнта для врахування зміни ціни природного газу.

Так, ціна природного газу у березні 2020 року становить 3396 грн/тис. куб. м без ПДВ, у тарифі на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання врахована ціна газу 6235,51 грн/тис. куб. м без ПДВ. Коефіцієнт перерахунку за надані послуги у березні 2020 року в складе 0,71. Усі нарахування за березень 2020 року буде знижено на 29 %.

Поряд з тим, відповідно до вимог вищезгаданої Постанови перерахунок здійснюється лише з врахуванням зниження ціни природного газу, але без врахування росту вартості послуг з транспортування та його розподілу, росту ціни електроенергії (з урахуванням вартості послуг з постачання, тарифів на послуги з передачі та розподілу електроенергії), екологічного податку, росту тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення та інше.

Telegram Channel