Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
 «Схаменіться, бо правда все рівно вилізе»: влада приховує правду про коронавірус

Влада приховує правду про епідемію коронавірусу.

УП.

«Схаменіться, бо правда все рівно вилізе»: влада приховує правду про коронавірус

Приховування статистики захворювання на коронавірус, стан готовності медичних закладів до епідемії і заборона медикам спілкуватися із засобами масової інформації є неприпустимим в демократичній країні

Про це сказала народний депутат від «Європейської Солідарності», голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе в своєму відеоблозі.

«Може, ще візьмуть на озброєння досвід Туркменістану, там взагалі заборонили вживати слово «коронавірус»?
«Може, ще візьмуть на озброєння досвід Туркменістану, там взагалі заборонили вживати слово «коронавірус»?

 

«Влада виявилася абсолютно неспроможною підготуватися до зустрічі з пандемією коронавірусу. Влада виявилася нездатною навіть під час кількатижневого карантину забезпечити найнеобхіднішим наших лікарів по всій країні. Наших медиків, на яких ми розраховуємо, що вони нас захистять», – зауважила парламентар.

Влада виявилася нездатною навіть під час кількатижневого карантину забезпечити найнеобхіднішим наших лікарів по всій країні. Наших медиків, на яких ми розраховуємо, що вони нас захистять.

«Навіть на Київщині, де рапортують про повне забезпечення, ситуація далека від такої презентованої дійсності. Хіба що Олександрівська лікарня має повне забезпечення. Всі інші потерпають від недостачі захисних засобів, від недостачі чи відсутності дезінфікуючих засобів», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе

На її думку, найобурливіше – це неповажне ставлення до медиків. Зокрема, є інформація про випадки, коли медсестер, які їздять на роботу електричками, змушували йти в останній вагон чи навіть взагалі на пускали, вказуючи не те, що вони можуть заразити інших пасажирів. Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що готує відповідне звернення до МОЗ, до прем’єр-міністра, до міністра інфраструктури і керівництва «Укрзалізниці», щоб отримати від них реакцію і роз’яснення цієї ситуації.

Політик також наголошує про важливість реальної інформації про кількість випадків захворювання на коронавірус. «Але вишенька на тортику у тому, що медикам забороняють розповсюджувати будь-яку інформацію про кількість випадків захворювань коронавірусом, або про летальні випадки. Це нагадує мені ті часи, коли у 1986 році була травнева демонстрація у Києві після Чорнобиля. Це що – повторення історії? Може, ще візьмуть на озброєння досвід Туркменістану, там взагалі заборонили вживати слово «коронавірус». Схаменіться, бо правда все рівно вилізе», – зазначила народний депутат.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel