Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Не можуть прокурорські і слідчі ДБР отримувати величезні зарплати, коли країна шукає гроші на лікарів – Порошенко

Волинь-нова

Не можуть прокурорські і слідчі ДБР отримувати величезні зарплати, коли країна шукає гроші на лікарів – Порошенко

Під час епідемії високі зарплати мають бути тільки у лікарів та військових. Не можуть силовики, прокурори, слідчі ДБР отримувати високі зарплати, коли не вистачає грошей на медицину. Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п‘ятий Президент Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв‘ю телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал». Він розкритикував зміни до бюджету, які підготував уряд

 

 «Саме ми внесли пропозицію – опозиційні фракції включно з «Європейською Солідарністю», щоб ми обмежили заробітні плати, які собі попризначали новоявлені «нові обличчя» в уряді, новоявлені «нові обличчя» у корпоративному секторі економіки, у державних підприємствах, у спостережних радах. Вони собі повиписували сотні тисяч, якщо не мільйонні зарплати. Ми сказали «ні». Максимум – десять мінімальних зарплат. Це 47 тисяч, і так висока заробітна плата, не збідніють. Хоча б на час дії коронавірусу», – переконаний Порошенко. 

«Вони прийняли це рішення в проекті бюджету – що стосується державних службовців. А всіх цих прокурорів, слідчих ДБР, інших чиновників, які називаються державними службовцями – їм зарплати залишили. Ми сказали – так не пройде»

«Вони прийняли це рішення в проекті бюджету – що стосується державних службовців. А всіх цих прокурорів, слідчих ДБР, інших чиновників, які називаються державними службовцями – їм зарплати залишили. Ми сказали – так не пройде», – наголосив Порошенко. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel