АЛЛА ОПЕЙДА НЕ ТІЛЬКИ ЧУДОВО СПІВАЄ
Голос цієї тендітної, сонячної жінки знають не лише на Волині, а й за її межами...
Голос цієї тендітної, сонячної жінки знають не лише на Волині, а й за її межами. Солістка Луцького районного будинку культури, лауреат всеукраїнських пісенних фестивалів і конкурсів, заслужена артистка України виступає і на столичній сцені, і в Польщі. А в останні роки поряд з нею можна побачити доньку Наталю. Дівчинка успадкувала мамину любов до пісні і її голос.
Виступи, репетиції займають багато часу, але коли Алла Олександрівна вдома, то із задоволенням іде на кухню і намагається компенсувати свою відсутність у сім’ї приготуванням смачних страв.
“У душі я більше кулінарка, ніж артистка,— каже Алла Олександрівна. — Готувати люблю”. А друзі, знайомі додають, що вона готує чудово. Алла Олександрівна любить пригощати колег по роботі приготовленими стравами, ділитися рецептами. Кілька з них й запропонувала читачам “Волині”.
КАРТОПЛЯ ПО-ФРАНЦУЗЬКИ
Нарізати м’ясо свинини (шматочками, як на відбивні), відбити, поперчити, посолити, викласти на змащену форму. Кружальцями нарізати цибулю, викласти її на м’ясо, притрусити натертою морквою. Усе це покрити майонезом. Нарізати картоплю кружальцями, посолити, поперчити. Викласти її поверх, змастити майонезом і притрусити твердим сиром, натертим на дрібну тертку.
Продукти: 500 г м’яса, 200 г цибулі, 100 г моркви, стільки ж сиру, 700 г картоплі, пачка майонезу, сіль, перець до смаку, 50 г олії.
Запікати 30 хвилин у розпеченій духовці при температурі 180—200 градусів.
САЛАТ СВЯТКОВИЙ
2 яблука, 2 варених яйця, 100 г твердого сиру ріжемо кубиками. Три свіжих або консервованих огірки, 300 грамів курячого м’яса кришимо соломкою. Заправляємо масу майонезом, додаємо сіль і перець за смаком.
СЕЛЯНСЬКИЙ
Відварити 500 г серця (курячого або телячого), 4 солоних огірочки ріжемо соломкою. Одну велику цибулину замаринувати в оцті (можна обприскати соком лимона) і теж так само нарізати. Додати баночку консервованої кукурудзи, сіль, перець до смаку. Усе перемішати, заправити майонезом.
Виступи, репетиції займають багато часу, але коли Алла Олександрівна вдома, то із задоволенням іде на кухню і намагається компенсувати свою відсутність у сім’ї приготуванням смачних страв.
“У душі я більше кулінарка, ніж артистка,— каже Алла Олександрівна. — Готувати люблю”. А друзі, знайомі додають, що вона готує чудово. Алла Олександрівна любить пригощати колег по роботі приготовленими стравами, ділитися рецептами. Кілька з них й запропонувала читачам “Волині”.
КАРТОПЛЯ ПО-ФРАНЦУЗЬКИ
Нарізати м’ясо свинини (шматочками, як на відбивні), відбити, поперчити, посолити, викласти на змащену форму. Кружальцями нарізати цибулю, викласти її на м’ясо, притрусити натертою морквою. Усе це покрити майонезом. Нарізати картоплю кружальцями, посолити, поперчити. Викласти її поверх, змастити майонезом і притрусити твердим сиром, натертим на дрібну тертку.
Продукти: 500 г м’яса, 200 г цибулі, 100 г моркви, стільки ж сиру, 700 г картоплі, пачка майонезу, сіль, перець до смаку, 50 г олії.
Запікати 30 хвилин у розпеченій духовці при температурі 180—200 градусів.
САЛАТ СВЯТКОВИЙ
2 яблука, 2 варених яйця, 100 г твердого сиру ріжемо кубиками. Три свіжих або консервованих огірки, 300 грамів курячого м’яса кришимо соломкою. Заправляємо масу майонезом, додаємо сіль і перець за смаком.
СЕЛЯНСЬКИЙ
Відварити 500 г серця (курячого або телячого), 4 солоних огірочки ріжемо соломкою. Одну велику цибулину замаринувати в оцті (можна обприскати соком лимона) і теж так само нарізати. Додати баночку консервованої кукурудзи, сіль, перець до смаку. Усе перемішати, заправити майонезом.