Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дружина нового міністра охорони здоров’я Степанова у день його призначення зареєструвала медичну фірму

Максим Степанов.

Укрінформ.

Дружина нового міністра охорони здоров’я Степанова у день його призначення зареєструвала медичну фірму

Дружина міністра охорони здоров’я Максима Степанова Наталія 30 березня 2020 року зареєструвала нове підприємство, яке здійснюватиме діяльність у медичній галузі. Про це свідчать дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських об’єднань Міністерства юстиції України

Саме 30 березня Верховна Рада Украіни проголосувала за призначення Максима Степанова на посаду очільника МОЗу.

ТОВ «БЕСТЗДРАВ» зі статутним капіталом 1,5 мільйона гривень  зареєстроване в Одеській області, селищі Авангард. Як відомо, Максим Степанов у 2017-2019 роках був головою Одеської облдержадміністрації.

Одноосібною власницею ТОВ «БЕСТЗДРАВ» відповідно до реєстру є Степанова Наталя Михайлівна.

Одноосібною власницею ТОВ «БЕСТЗДРАВ» відповідно до реєстру є Степанова Наталя Михайлівна. Відповідно до КВЕД, зазначених у реєстрі, фірма Степанової планує займатися діяльністю лікарняних закладів, загальною та спеціалізованою медичною практикою, а також роздрібною торгівлею медичними товарами, тощо.

Директором ТОВ «БЕСТЗДРАВ» відповідно до реєстру є Олег Закорчемний - зять колишнього міністра охорони здоров’я України Юрія Спіженка.

Відома українська журналістка та громадська діячка Зоя Казанжи на своїй сторінці у мережі Facebook пише, що реєстрація підприємства, яке буде торгувати медичними засобами, у день призначення Степанова профільним міністром, є неетичною і містить конфлікт інтересів. Адже міністр МОЗу в розпал епідемії коронавірусу буде розпоряджатися бюджетними коштами у великих розмірах.

«Красиво, правда ж? Конфлікт інтересів? Ні, не чули? Не пристойно? Ні, не чули. Не етично? Ні, не чули. Я ж казала, що державні фінанси в «надійних» руках. Добре, що зараз в державі спрощені процедури закупівель і право вибору постачальників теж набагато легше. Чому б не скористатися талановитим медичним бізнесюкам?», - пише Казанжи.

Красиво, правда ж? Конфлікт інтересів? Ні, не чули? Не пристойно? Ні, не чули. Не етично? Ні, не чули.

Нагадаємо, що 17 березня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон про запобігання виникнення і поширення коронавірусу в країні. Закон, зокрема, передбачає звільнення від сплати мита та ПДВ лікарських засобів, призначених для боротьби з коронавірусом. Закупівля товарів і послуг, необхідних для боротьби з коронавірусом, відбуватиметься у скороченому режимі до одного дня.

За підрахунками фахівців, лікування одного пацієнта з коронавірусною інфекцією може коштувати для бюджету від 5 до 100 тисяч гривень в залежності від ускладнень.

Пандемія коронавірусу у світі спричинила різке зростання попиту на медичне обладнання, лікарські засоби, товари гігієнічного та санітарного призначення. Приміром, у США попит на санітайзери зріс на 1400%. Компаніі, які займаються продажем медичних засобів, на тлі глобальної економічної рецесії отримали суттєве зростання прибутків.

Уряд України вже виділив безпосередньо на закупівлю засобів захисту, медпрепаратів та ліків 350 мільйонів гривень. Кабінет міністрів готує зміни до державного бюджету, де на подолання епідемії планують закласти мільярди гривень.

 

 

 

Telegram Channel