Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Житель Княгининівської громади отримав «Посвідчення реабілітованого»

Ростислав Григорович Кушнірук відомий як громадський діяч, педагог, диригент, композитор, керівник народної аматорської хорової капели „Посвіт”, заслужений працівник культури України.

Фото з Фейсбуку

Житель Княгининівської громади отримав «Посвідчення реабілітованого»

Секретар Княгининівської сільської ради Віта Ковальчук вручила посвідчення реабілітованого та потерпілого від політичних репресій нашому земляку-патріоту, учаснику УПА, жителю села Княгининок Ростиславу Григоровичу Кушніруку

Вручення посвідчення відбулося на підставі Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», про це йдеться на сайті громади.

Ростислав Григорович Кушнірук знана людина не тільки у нас в громаді, а й на Волині. Він відомий як громадський діяч, педагог, диригент, композитор, керівник народної аматорської хорової капели „Посвіт», заслужений працівник культури України.

Ростислав Григорович Кушнірук знана людина не тільки у нас в громаді, а й на Волині. Він відомий як громадський діяч, педагог, диригент, композитор, керівник народної аматорської хорової капели «Посвіт», заслужений працівник культури України.

Ростислав Григорович народився в с.Німецьке (тепер Княгининок) у 1930 році (незабаром він святкуватиме свій 90 річний ювілей). Уже з 11 років разом із своїм старшим братом став на шлях боротьби за незалежність України в лавах УПА. А вже в 1944 році його разом з батьками та сестрою було вислано на довгих 14 років до Кіровської області в Росії.

Із спецпоселення Кушнірук Ростислав Григорович був звільнений у квітні 1958 року.

Telegram Channel