Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Трамп звільнив генерального інспектора спецслужб, причетного до «українського скандалу»

Аткінсон зіграв важливу роль у так званому "українському скандалі", який призвів до спроби імпічменту президента.

Фото dw.com.

Трамп звільнив генерального інспектора спецслужб, причетного до «українського скандалу»

Президент США поінформував Конгрес про звільнення Майкла Аткінсона, який свого часу перенаправив Конгресу скаргу викривача з Білого дому щодо телефонної розмови між Трампом і президентом України Володимиром Зеленським

Президент США Дональд Трамп звільнив генерального інспектора спецслужб США Майкла Аткінсона, повідомили американські ЗМІ ввечері у п'ятницю, 3 квітня. Трамп листом повідомив про це американський Конгрес, передає DW з посиланням на телеканал CNN.

Аткінсон зіграв важливу роль у так званому «українському скандалі», який призвів до спроби імпічменту президента. Він перенаправив Конгресу скаргу співробітника Білого дому, що стосувалася телефонної розмови між Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

У цій скарзі викривач звинувачував Трампа в тому, що той примушував Зеленського до проведення розслідування щодо сина його ймовірного суперника на наступних президентських виборах - Джо Байдена. Ці звинувачення призвели до того, що Конгрес запустив процедуру імпічменту Трампа. 

У цій скарзі викривач звинувачував Трампа в тому, що той примушував Зеленського до проведення розслідування щодо сина його ймовірного суперника на наступних президентських виборах - Джо Байдена. Ці звинувачення призвели до того, що Конгрес запустив процедуру імпічменту Трампа. Палата представників Конгресу, в якій більшість належить опозиційним демократам, звинуватила главу держави в зловживанні владними повноваженнями і перешкоджанні розслідуванню. Однак Сенат, в якому більшість мають республіканці, виправдав чинного президента.

Це вже не перше звільнення, пов'язане з процесом щодо імпічменту Трампа. Раніше був звільнений посол США при ЄС Гордон Сондленд, експерт з питань України Ради національної безпеки США, підполковник Александер Віндман, а також його брат Юджин (Євген), який був юристом у Раді національної безпеки США. Також Трамп звільнив заступника глави Пентагону з політичних питань Джона Руда, який минулого року підтвердив, що Україна провела антикорупційні реформи для отримання військової допомоги від США.

Telegram Channel