Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинську громаду визнали однією з кращих в Україні

Доходи на одного мешканця ОТГ у Підгайцях дещо нижчі, ніж у лідерів рейтингу.

Фото pixabay.com.

Волинську громаду визнали однією з кращих в Україні

Підгайцівська ОТГ стала другою в державі за деякими фінансовими показниками серед громад 3 групи

Групи формувалися за критерієм чисельності населення. Аналіз фінансових показників 806 ОТГ України за підсумками 2019 року оприлюдни веб-портал Децентралізація. 

На Волині, з-поміж 50 об’єднаних територіальних громад, Підгайцівська ОТГ за сімома показниками з вісьмох – також друга за рейтингом.

При оцінюванні враховувалося вісім індикаторів. Наприклад, обсяги видатків, спрямованих на виплату заробітної плати з нарахваннями (по всіх галузях). За цим показником громада - на другому місці. Це відображає спроможність ОТГ забезпечувати соціально-економічний розвиток. А за обсягами доходів загального фонду на одного мешканця ми – на десятому місці. Цей показник характеризує спроможність Підгайцівської ОТГ забезпечувати громаду за рахунок ресурсів, які генеруються на її території. Рівень дотаційності -11,8 % свідчить, що ОТГ не є залежною від дотаційних ресурсів з державного бюджету.

Також експерти дослідили фінансові показники 806 громад за підсумками 2019 року в розрізі 24 областей. На Волині, з-поміж 50 об’єднаних територіальних громад, Підгайцівська ОТГ за сімома показниками з вісьмох – також друга за рейтингом.

Джерело: Офіційний сайт Підгайцівської ОТГ.
Telegram Channel