Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Польські фермери просять уряд залишити українських робітників

Нестача робочої сили загрожує серйозними наслідками для польської економіки.

Фото pxhere.com.

Польські фермери просять уряд залишити українських робітників

Про дефіцит робочих рук повідомляють аналітики компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal

З Польщі в Україну через спалах коронавірусу повернулися понад 100 тисяч українців (12% українських трудових мігрантів), пише agronews.ua, передає «Рівне вечірнє».

Підприємства харчової промисловості та логістичні компанії можуть опинитися на межі краху. Це ті галузі, які поки нарощують обсяги виробництва під час пандемії.

Тих, хто повернувся, можна розділити на дві категорії. Перша – це українці, в яких закінчувалася робоча віза або хто працював по безвізу, маючи дозвіл на роботу. Друга категорія – це ті, хто залишився без роботи, а недобросовісні компанії з працевлаштування просто кинули їх, не знайшовши заміни. У результаті підприємства харчової промисловості та логістичні компанії можуть опинитися на межі краху. Це ті галузі, які поки нарощують обсяги виробництва під час пандемії.

Відразу після закриття кордонів Польська асоціація профспілок фермерів і сільськогосподарських організацій звернулася до прем’єр-міністра Польщі з проханням дати можливість залишитися працівникам з України, тому що їхня нестача спричинить крах багатьох галузей польської економіки і може загрожувати безпеці підтримання ланцюга поставок продовольства.

За словами гендиректора компанії «Gremi Personal» Томаша Богдевича, ті українці, які хочуть повернутися назад можуть це зробити і зараз, але вони повинні пройти обов’язковий карантин, введений в Польщі. Ця компанія одна з перших за свій рахунок відкрила карантинні центри в Лодзі і Гданську для прийому таких робітників.

Telegram Channel