Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Четверо волинських патологоанатомів заразились коронавірусом

Ігор Ващенюк припускає, що пік захворюваності може бути на Великодні свята.

Фото UA: Волинь

Четверо волинських патологоанатомів заразились коронавірусом

Нині медики перебувають на самоізоляції

У 4 волинських патологоанатомів підтвердилися позитивні тести на COVID-19. Про це розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, передає UA:Волинь

На мою думку, це не було пов’язано з тим вскриттям, яке вони проводили. Тому що там все таки вони мали костюми біозахисту.

Пан Ващенюк зазначив: «На мою думку, це не було пов’язано з тим вскриттям, яке вони проводили. Тому що там все таки вони мали костюми біозахисту. Вони були екіпіровані і аналізи робили в той самий день, коли вони проводили маніпуляції. Як на мене, інфікування вже було до того. Я думаю, що реально інфікованих відсоток значно вищий, ніж той що в нас є і в більшості молодих людей захворювання протікає безсимптомно. Тому прошарок інфікованих є досить значний. І тому вживаються такі карантинні заходи.»

На Волині виявлено 7 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Загалом в області зареєстровано 26 випадків захворювання на коронавірус.Ігор Ващенюк розповів про стан медиків Луцької міської клінічної лікарні, у яких взяли аналізи на ПЛР-тести. Каже: виявлено осіб, які нині обстежуються.

За словами керівника обласного управління охорони здоров’я, станом на сьогодні волинські медики не мають костюмів біозахисту та ізоляційних халатів, хоча гроші на це виділили.

– Їх немає на ринку і їх купити складно, тому на перший час є, але їх недостатньо.

Telegram Channel