Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Олег Синютка: посилення карантинних заходів – лише бурхлива імітація боротьби з коронавірусом

«Багато із нових правил карантину, запровадженого Урядом — це лише імітація діяльності, а не конкретні заходи».

Фото ЄС.

Олег Синютка: посилення карантинних заходів – лише бурхлива імітація боротьби з коронавірусом

Запровадження нових посилених правил карантину в Україні не створюють додаткових запобіжників розповсюдження коронавірусу, а лише імітують бурхливу діяльність уряду Зеленського. Таку думку висловив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка на сторінці у Фейсбук

«Сьогодні в Україні починають діяти нові, більш жорсткі правила карантину і багато хто вже з ними ознайомився і висловив чи обурення, чи здивування, чи підтримку», – зазначив він. «На мою думку, багато із нових правил карантину, запровадженого Урядом — це лише імітація діяльності, а не конкретні заходи», – підкреслив Олег Синютка.

За його словами, влада дотепер не має жодного цілісного плану чи бачення політики щодо протидії епідемії. «Поки що влада лише сліпо копіює рішення, які приймають в Італії, Іспанії, Польщі й сподівається, що вони спрацюють», – зауважив депутат.

«Поки що влада лише сліпо копіює рішення, які приймають в Італії, Іспанії, Польщі й сподівається, що вони спрацюють».

Водночас він переконаний, що це просто окозамилювання. «Бо в країнах Європи за обмежувальними заходами йдуть інші дії, яких в Україні немає — масове тестування, виявлення осередків інфікованих, їх локалізація та ізоляція, розгортання медичних закладів і задіювання мобілізаційних ресурсів для потреб медицини. Нічого подібного в Україні ми не бачимо», – підкреслив представник «Європейської Солідарності».

«Поки у нас порятунком від епідемії займаються лише адміністративними методами із залученням силового ресурсу та дипломатії. Коли ж нарешті в процес будуть повноцінно включені система охорони здоров‘я, наука та медична промисловість?» – зауважив Олег Синютка.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel