Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Парацетамол як хліб і «золоті» лимони:як коронавірус підняв ціни

З кожним днем ціни збільшуються, зростають, а карантин триває. Люди не можуть працювати, заробляти і, звичайно, не можуть собі дозволити елементарні продукти

Фото Радіо Свобода

Парацетамол як хліб і «золоті» лимони:як коронавірус підняв ціни

Імбир і лимон не допомагають від коронавірусу, про це говорять медики в усьому світі. Незважаючи на твердження лікарів, ціни на ці продукти в окупованому Росією українському Криму підвищилися. Тепер на півострові імбир та лимон багатьом не по кишені

На Центральному ринку в Севастополі ще до запровадження карантину продавцям доводилося часто змінювати цінники через зростання вартості продуктів. На прилавках апельсини ‒ за 85 рублів (30 гривень ‒ ред.) за кілограм, помело ‒ 150 рублів (54 гривні ‒ ред.), лимони подорожчали вчетверо ‒ за них просять від 480 рублів (172 гривні ‒ ред.). На одній з торгових точок оголошення: «Максимум кілограм лимонів у руки», пише Радіо Свобода.

«Лимон ‒ 500 рублів (приблизно 180 гривень ‒ ред.) за кілограм, турецький, і ось такий узбецький ‒ тисяча рублів (приблизно 360 гривень ‒ ред.). Імбир ‒ 7 тисяч (приблизно 2,5 тисячі гривень ‒ ред.) за кілограм, 700 рублів (250 гривень ‒ ред.) ‒ 100 грамів», ‒ каже продавець.

Але імбир і з такою своєю ціною є не на кожному прилавку.

У Бахчисараї полиці в супермаркетах повні, але немає покупців. Вони сидять вдома та економлять, кажуть місцеві жителі.

З кожним днем ціни збільшуються, зростають, а карантин триває. Люди не можуть працювати, заробляти і, звичайно, не можуть собі дозволити елементарні продукти.

«З кожним днем ціни збільшуються, зростають, а карантин триває. Люди не можуть працювати, заробляти і, звичайно, не можуть собі дозволити елементарні продукти», ‒ розповіла жителька Бахчисарая.

На місцевому ринку часник і лимони продавці почали виставляти на прилавки без цінників. Кажуть, що не хочуть відлякувати клієнтів. Минулого тижня ціна на часник і лимон зросла до 450 рублів за кілограм (близько 160 гривень ‒ ред.). А ось імбир для продажу закуповують далеко не всі торговці ‒ кажуть, покупцеві занадто дорого.

«Піднялася ціна з цим коронавірусом, дуже підняли ціну. Імбир ‒ 7 тисяч рублів (приблизно 2,5 тисячі гривень ‒ ред.). Я брала за 500 (приблизно 180 гривень ‒ ред.), а наступного дня ‒ 900 (приблизно 320 гривень ‒ ред.), потім чую ‒ 3 тисячі (приблизно 1070 гривень ‒ ред.), потім ‒ 5 тисяч (приблизно 1790 гривень ‒ ред.), потім ‒ 7 тисяч. Я кажу: «Невже це правда!» А люди, як божевільні, цей імбир вживають: шматочки і в чай, і під язик», ‒ розповіла Крим.Реалії продавець.

«Не існує ніякого імбирного чаю, ісландського моху, чарівного меду або ще чогось такого, що за тиждень підніме імунітет, і ви станете невразливі до вірусу. Немає чудесних ліків, немає молодильних яблучок, немає чарівної палички, не можна щось випити чи з'їсти, щоб це вас захистило», ‒ каже Оксана Фоміна.

Підвищився у Криму попит і на парацетамол, хоча про те, що він теж не допомагає від коронавірусу, говорять вже і підконтрольні Кремлю кримські чиновники. Підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксенов на одній з нарад нагадав, що парацетамол діє лише симптоматично ‒ знімає температуру. На що голова «Росоздоровнагляду Криму» Василь Клімов відповів, що кримчан це не зупиняє: ліки купують по 30 пакунків у руки.

Telegram Channel