Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Через пожежі на Волині заборонили в’їзд автотранспорту у ліс

В’їзд будь-якого виду транспорту в лісові масиви області ЗАБОРОНЕНО!

Фото: 03656.com.ua

Через пожежі на Волині заборонили в’їзд автотранспорту у ліс

В області – серйозна загроза поширення масштабних пожеж

Причиною стали часті підпали в екосистемах, які перетворюється у неконтрольовані пожежі. Поширенню вогню сприяє суха вітряна погода, яка утримується в області тривалий період. Враховуючи ситуацію, на виконання рекомендацій Управління ДСНС України у Волинській області та з метою запобігання виникнення пожеж, в’їзд будь-якого виду транспорту в лісові масиви області ЗАБОРОНЕНО!

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Волинського ОУЛМГ.

За словами начальника Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Грушовінчука, цього року рятувальники Волинської області приборкали понад 300 пожеж в екосистемах на загальній площі більше 510 гектарів, у тому числі 14 пожеж на торфовищах та 7 - у лісах! В Україні таких випадків – понад 15,5 тисяч!                        

Цього року рятувальники Волинської області приборкали понад 300 пожеж в екосистемах на загальній площі більше 510 гектарів, у тому числі 14 пожеж на торфовищах та 7 - у лісах! В Україні таких випадків – понад 15,5 тисяч!                                                    

Відтак керівник волинських рятувальників закликав: «Не спалюйте суху рослинність – це спричиняє знищення лісів, житлових будинків та господарських будівель, призводить до загибелі людей, тварин та птахів! Дим від  горіння торфовищ та сухої трави надзвичайно шкідливий для здоров’я дітей та дорослих!

Пам’ятайте, що випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена відповідальність! Якщо ви стали свідком такого правопорушення, викликайте на місце події працівників правоохоронних органів за телефоном 102».

Telegram Channel