Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Медик зі Старовижівщини: «Таке враження, що люди готові спалити хворих на кострі заживо»

«Медики і вправду на передовій!»

Фото з фейсбуку Наталії КАПІТУЛИ.

Медик зі Старовижівщини: «Таке враження, що люди готові спалити хворих на кострі заживо»

Головний лікар КЗ «Старовижівський ЦМПСД» Наталія Капітула стурбована тим, що в районі деякі люди намагають посіяти паніку через поширювання вірусу, але не цікавляться, як зберегти життя своїх односельчан, як допомогти медикам, які і вправду на передовій і це не голосні слова!

Медик зазначає, що в Старовижівському районі зафіксовано 11 випадків захворювання на Covid-19, з них один хворий помер. 10 людей, яким підтверджено діагноз знаходяться на амбулаторному лікуванні у сімейних лікарів. «П’ятеро з них лікую особисто. У всіх легка форма перебігу, почувають себе добре, одужують», - написала Наталія Капітула у фейсбуці.

І кажу Вам щиро: дуже не легко зараз медичним працівникам! Вони всі у небезпеці, у всіх є родини. Не майте честі їх ображати! Підтримуйте! Допомагайте! Бажаю всім здоров’я! Життя таке не передбачуване! Шануймося!

Щодо працівників служби «103», то частина з них здали аналізи, інші будуть обстежені за поданими списками контактних. «Те, що вони в часі не обстежені на ПЛР (цей метод точно визначає є хвороба чи немає, а не експрес тест, про який всі говорять) надзвичайно вагомого значення немає. Всі вони перебувають на самоізоляції. Наскільки знаю я, почуваються добре. Звичайно, після результату на ПЛР, буде відомо, чи діагностовано захворювання на Covid -19 у когось з них. Лікування та умови їх перебування на ізоляції не зміняться. Тому що лише з попередніх 24 обстежених нами осіб, ми отримали результат лише сьогодні. Звідси робиться список контактних. Друге, пробірки, у які робиться забір матеріалу для ПЛР, дочекали в черзі лише сьогодні (в жодній фірмі України їх не можна було придбати)», - зазначила медик.        

Наталія Капітула також зазначила, що ніхто з медпрацівників не може розголошувати інформацію про людей, які захворіли. «Лише вони самі, по своїй волі, можуть про це сказати. Але вони бояться. Таке враження, що інші готові їх спалити на кострі заживо. Схаменімось! Ніхто не застрахований. Якщо є випадки, що ці люди не дотримуються самоізоляції, телефонуйте у службу «102». І кажу Вам щиро: дуже не легко зараз медичним працівникам! Вони всі у небезпеці, у всіх є родини. Не майте честі їх ображати! Підтримуйте! Допомагайте! Бажаю всім здоров’я! Життя таке не передбачуване! Шануймося!», - з болем написала Наталія Капітула.

Telegram Channel