Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волиняни сплатили понад 1 мільярд гривень подоходного податку

ПДФО застосовується майже для всіх видів доходів громадян.

ДПС у Волинській області.

Волиняни сплатили понад 1 мільярд гривень подоходного податку

З легальних доходів волинян до бюджетів усіх рівнів протягом першого кварталу 2020 року сплачено 1 мільярд 55 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб

Сума сплаченого ПДФО на 12,8 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

«Динаміка росту надходжень ПДФО - позитивний сигнал, який в умовах сповільнення економічних процесів дозволяє прогнозувати стабільні надходження цього податку. Отож, слова особливої подяки тим працедавцям, котрі в умовах карантину гарантують своїм працівникам безпечні умови праці, виплачують гідну зарплату та своєчасно виконують податкові зобов’язання», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області  Олег Гирикович. 

Водночас в Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу на той момент, що незалежно від термінів карантину додатковий  важливий ресурс наповнення бюджету – залучення до декларування доходів громадян, котрі в минулому році отримали доходи, з яких не було сплачено податків. 

Сума сплаченого ПДФО на 12,8 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

Нагадаємо, що Законом України від 17.03.2020  №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» продовжено термін кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року до 1 липня 2020 року.

Подати декларацію в електронній формі можна, скориставшись Електронним кабінетом, - рекомендують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Державна податкова служба пропонує кожному декларанту через електронний сервіс в «Електронному кабінеті» сформувати декларацію з вже частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

До послуг кожного декларанта – тематичний банер «Деклараційна кампанія 2020», у якому містяться інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо особливостей подання декларації про доходи.

Перегляньте відеоурок щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи громадян.

Джерело: Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області
Telegram Channel