Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинські митники «присікли» виведення з України майже 30 тисяч доларів під виглядом придбання медобладнання (Фото)

Волинь-нова

Волинські митники «присікли» виведення з України майже 30 тисяч доларів під виглядом придбання медобладнання (Фото)

При проведенні заходів спільно з СБУ у Волинській області на митному посту «Ягодин» виявили «медичне обладнання» на загальну суму понад 57 тисяч доларів США з невідповідністю заявленої вартості

 

 Учора прямуючи з Республіки Польща в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби заїхав вантажний автомобіль марки «Renault». До митного контролю митному органу подано товаросупровідні документи, згідно яких переміщується «медичне обладнання» на загальну суму 57,7 тис. доларів США.

Таким чином, з метою безпідставного виведення валютних коштів за межі України, завищено витрати на придбання обладнання, що впливає на сплату податку на прибуток.

В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу виявлено подвійний пакет документів, відповідно до яких вартість даного товару 29 тис. доларів США.

 

 Таким чином, з метою безпідставного виведення валютних коштів за межі України, завищено витрати на придбання обладнання, що впливає на сплату податку на прибуток. Службові особи підприємства внесли завідомо недостовірні дані в документи подані до митного оформлення.

 

 Зазначені дії кваліфікуються за ознаками злочину передбаченого ст. 366 Кримінального Кодексу України, матеріали скеровані по підслідності до Національної поліції.

 
Telegram Channel