Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Заборона відвідування прибережних зон і покарання

Рибалити не заборонено.

Волинь-нова

Заборона відвідування прибережних зон і покарання

Визначення терміна «прибережна зона» в жодному з актів діючого законодавства немає

«Прибережно захисна смуга», «водоохоронна зона», «пляжна зона» тощо - це інші терміни та їх немає у законах та підзаконних актах щодо обмежувальних заходів у зв'язку з COVID-19. Що саме мали на увазі в постанові КМУ 211 - незрозуміло.

За те, що не визначено законодавством, правоохоронці штрафувати просто не мають права.

А згідно ст. 19 Конституції України «органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.»

Тож як такого порушення тут немає, оскільки здійснення любительського рибальства на берегах водойм не є «відвідуванням прибережних зон» і не є підставою для складання протоколу та стягнення штрафу. Бо за те, що не визначено законодавством, правоохоронці штрафувати просто не мають права і будь-який суд це підтвердить. Отже деюре нам рибалити не заборонено.

P. S. Для відома - любительське рибальство під час карантину навіть в США у Нью-Йорку не заборонено, де епідемічна ситуація набагато гірша, але з відповідними обмеженнями ☝️ https://www.wkbw.com/.../covid-19-fishing-season-not

Джерело: Трофейне озеро "Кричевичі"
Telegram Channel