
Заготовлене продають відразу у сирому вигляді.
Цього року через карантин на Волині заготовлять в десятки разів менше березового соку
Виконують лише у невеликих об’ємах експортні замовлення
Карантинний період вніс великі зміни у традиційну заготівлю березового соку, чим кожної весни займалися волинські лісівники. Об’єми цьогорічної заготівлі менші у десятки разів. Про це інформує видання «День».
Заготовляють сік у Холоневичівському лісництві, що у Ківерцівському районі, та переробляють у Цумані в консервному цеху держлісгоспу з залученням мінімальної кількості працівників, аби дотриматись карантинних вимог.
Заготовлений сік реалізовують відразу у сирому вигляді.
Підприємство практично зупинене, якщо й переробляють сік, то з малою кількістю працівників, аби дотриматись карантинних вимог.
Заготівля й переробка соку - справа сезонна. Не заготовили, не переробили- і рік пропав. Підприємство практично зупинене, якщо й переробляють сік, то з малою кількістю працівників, аби дотриматись карантинних вимог.
