Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Щомісяця лучани викидають в каналізацію 30 тонн твердих побутових відходів

Найчастіше причиною закупорки труб стають побутові та біологічні відходи.

Фото remontik.org.

Щомісяця лучани викидають в каналізацію 30 тонн твердих побутових відходів

Жителі масово використовують каналізацію замість смітника, призводячи до аварійних закупорювань мереж

До 30 тонн твердих відходів щомісяця викидають лучани й мешканці навколишніх сіл в міську каналізацію. Люди масово використовують унітаз замість смітника, скидаючи туди все без розбору, повідомляє Луцька міська рада.

У час карантину в каналізацію спускають ще й захисні маски та навіть рукавички. Це призводить до засмічення каналізаційних мереж, закупорювань труб і до виникнення аварійних ситуацій. Варто пам'ятати – каналізація створена для приймання стічних вод та фекалій. Всі інші відходи необхідно викидати у смітник.

У час карантину в каналізацію спускають ще й захисні маски та навіть рукавички.   

Щоденно, разом з нечистотами, із житлових будинків і підприємств каналізаційними мережами міста рухаються тонни побутового сміття. Ганчірки, памперси, засоби особистої гігієни, зіпсовані овочі та фрукти, пакети, залишки їжі, а тепер ще й захисні маски та рукавички відправляють користувачі до унітазу. І це – далеко не повний перелік сміття в каналізаціях. Влітку люди масово викидають кісточки від вишні, черешні, кавунів та ін. Вони руйнують решітки, які повинні затримувати великогабаритні відходи. У каналізації можна знайти і досить несподівані речі – від мертвих тварин у каналізаційній мережі до колес у каналізаційних колодязя.

Нині, коли більшість лучан проводять час у карантині, навантаження на каналізаційні мережі подвоїлось, кількість засмічень і заторів значно зросла. Через засмічення працівники КП «Луцькводоканалу» постійно здійснюють виїзди для прочистки каналізаційних мереж від закупорювань.

Telegram Channel