Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Зворушливий обряд постригу відбувся в обителі на Камінь-Каширщині

На честь святих послушниць назвали Лазарем і Марфою.

Фото Волинської єпархії УПЦ (МП).

Зворушливий обряд постригу відбувся в обителі на Камінь-Каширщині

Цими днями керуючий Волинською і Луцькою єпархією УПЦ архієпископ Нафанаїл здійснив постриг послушниць Свято-Стрітенського Михнівського монастиря

Сайт Волинської єпархії УПЦ інформує, що в нових ступенях їм були дані імена Лазаря на честь святого праведного Лазаря та Марфа на честь святої праведної Марфи, сестри правд.Після завершення зворушливого обряду постригу Високопреосвященніший владика виголосив проповідь, у якій розкрив суть нового життя для новопострижених сестер.

Довідково: Інок (інокиня) — давньоруська назва ченця, інакше монаха. У сучасних православних чоловічих монастирях іноком називають не ченця у власному розумінні, але рясофорного («рясоносного») монаха — до постригу його в «малу схиму» (обумовлену остаточним прийняттям чернечих обітниць і нареченням нового імені).

У сучасних жіночих монастирях зберігається традиція, в якій іноцький постриг принципово відрізняється від рясофорного постригу тим, що така черниця отримує нове ім’я і дає, крім обітниці послуху, ще й обітницю безшлюбності.

У жіночих монастирях іноцьке аскетичне правило, послухи і зовнішній чернечий одяг сильно значно відрізняються від рясофорних. У сучасних жіночих монастирях зберігається традиція, в якій іноцький постриг принципово відрізняється від рясофорного постригу тим, що така черниця отримує нове ім’я і дає, крім обітниці послуху, ще й обітницю безшлюбності.

 

 

 

Telegram Channel