Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В людей, які одужали від коронавірусу, може не виникнути імунітет до хвороби

Хворобу ще потрібно досліджувати.

Фото pixabay.com.

В людей, які одужали від коронавірусу, може не виникнути імунітет до хвороби

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявляє про можливий рецидив коронавірусної хвороби COVID-19 в осіб, які перехворіли. Не відкидається, що в їхньому організмі може не бути антитіл для нової боротьби з інфекцією

Про це заявили виконавчий директор програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я Майкл Раян і провідний спеціаліст ВООЗ щодо COVID-19 Марія ван Керкхове, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на американський телеканал CNBC.

Необхідно обстежити більше осіб, які видужали від COVID-19, щоб зрозуміти, чи виникає в них імунітет, і як довго він може захищати людину.

«Що стосується одужання і повторного зараження COVID-19, то у нас, я вважаю, немає відповіді на це питання. Це наразі невідомо», - сказав Майкл Раян.

Зі свого боку ван Керкхове розповіла про дані проведеного в Шанхаї дослідження, яке показало, що в частини пацієнтів, які вилікувалися, антитіла не відповідали, в той час як у інших рівень їхньої відповіді був високий.

Вона зазначила, що це не означає наявність імунітету до повторного зараження COVID-19 у другої частини обстежених.

За її словами, необхідно обстежити більше осіб, які видужали від COVID-19, щоб зрозуміти, чи виникає в них імунітет, і як довго він може захищати людину.

Telegram Channel