Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Біля Луцька нечистоти злили просто в полі

КП «Луцькводоканал» уже підготувало і направило лист на розірвання договору з порушником.

Фото lutskrada.gov.ua.

Біля Луцька нечистоти злили просто в полі

КП «Луцькводоканал» уже підготувало і направило лист на розірвання договору з порушником

Проблема смороду, на жаль, не один рік тероризує лучан і нагадує про себе із настанням потепління. Зокрема, на території Княгининівської ОТГ вчора було зафіксовано факт самочинного зливу концентрованих нечистот у великих об’ємах просто в полі, що належить територіальній громаді. Таке грубе порушення призвело до створення хмари неприємного запаху, яка не один день буде поширювати сморід як у навколишніх селах, так і в Луцьку, повідомляє Луцька міська рада.

КП «Луцькводоканал» уже підготувало і направило лист на розірвання договору з порушником, адже такі злочинні дії неприпустимі та призводять до виникнення важких для суспільства наслідків. Перевізник мав марковану машину, що забезпечувало йому вільне пересування містом. При цьому він зливав нечистоти у полі, замість використання визначеної точки зливу нечистот, де процедура відбувається із дотриманням встановлених норм і без шкоди довкіллю. Тепер за цей вчинок його буде покарано, а договір про співпрацю – розірвано.

Перевізник мав марковану машину, що забезпечувало йому вільне пересування містом. При цьому він зливав нечистоти у полі, замість використання визначеної точки зливу нечистот.

З метою недопущення подібних порушень представники підприємства КП «Луцькводоканал» разом із працівниками відділу екології Луцької міської ради здійснюватимуть огляд і контроль стану навколишніх територій Луцька і прилеглих територіальних громад. Посилення контролю і усунення можливих порушень пов’язане також і з початком сільськогосподарських робіт, що супроводжується внесенням в грунт органічних міндобрив. Такі дії теж можуть призводити до виникнення неприємних запахів.

Також КП «Луцькводоканал» відновлює роботу із обстеження полів, на яких зливаються нечистоти у сусідніх ОТГ, адже часто замість очисних споруд в окремих населених пунктах скиди здійснюються просто у поля. Вже виявлено чимало зливів на таких полях, які викликають сморід і погіршують екологічну ситуацію в цілому.


Злив нечистот у полі призводить до створення хмари неприємного запаху.
 

Влада закликає навколишні територіальні громади активно відслідковувати і виявляти порушників – власників асенізаційних машин, які здійснюють несанкціоновані зливи відходів, адже від таких дій страждають як лучани, так і жителі ОТГ.

При виявленні порушень, що можуть спричинити поширення смороду чи шкодять екологічній ситуації в місті, телефонуйте на гарячу лінію «Групи швидкого реагування» департаменту муніципальної варти Луцької міської ради за номерами 067 00 00 679 та 066 102 1 102.

Telegram Channel