Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Ботоферма з Росії здійснила атаку на п’ятидесятницьку громаду у Луцьку

Луцьк не вперше атакують інформаційні кілери та провокатори на замовлення Росії.

Фото Детектор Медіа.

Ботоферма з Росії здійснила атаку на п’ятидесятницьку громаду у Луцьку

13 квітня зловмисники інформаційно атакували найбільшу п’ятидесятницьку громаду Луцька «Церкву Христа Спасителя»

 Через мережу Facebook поширилося дезінформативне повідомлення, що нібито попри карантинні обмеження церква продовжує проводити багатотисячні Богослужіння. Про це пише РІСУ з посиланням на сайт УЦХВЄ.

Це повідомлення поширив користувач під ніком Владислав Теремчук. Цитата: «Карантин по-Українськи, м. Луцьк, зібрання сектантів-п’ятидесятників — понад три тисячі людей в одному приміщенні, всі без масок» (орфографія збережена).

 

 Фейк поширили кілька тисяч користувачів соцмережі. Внаслідок цього на адресу церкви посипалось багато несправедливих звинувачень. Небайдужі користувачі відразу почали спростовувати неправдиву інформацію, мовляв — церква виконує умови карантину і проводить виключно онлай-богослужіння, а світлини, використані в оманливій публікації, насправді датуються ще 2013 та 2018 роками.

14 квітня внаслідок численних скарг до адміністрації Facebook спочатку був видалений пост користувача Владислав Теремчук, а зрештою і заблокований його акаунт.

Зрештою журналісти з’ясували, що фото самозваного Владислава Теремчука належить зовсім іншій людині, яка не має жодного стосунку до автора сторінки.

Більше того, журналісти-розслідувачі «По той бік новин» опублікували своє розслідування цього інциденту.

«Ми думали це просто фейк із метою відвернути увагу від Церкви Московського Патріархату, а вийшли на ботоферму, яка використовує фотографії українських військових, — пише «По той бік новин». — Сторінка Владислава Теремчука, який і зробив цей вкид, була створена 21 квітня 2019 року. В коментарях і лайках під іншими його постами — одні і ті ж аккаунти. Частина фотографій цих «людей» — несправжні, взяті з різних сайтів в РФ».

Зрештою журналісти з’ясували, що фото самозваного Владислава Теремчука належить зовсім іншій людині, яка не має жодного стосунку до автора сторінки.

Українська Церква Християн Віри Євангельської дякує усім небайдужим користувачам, та особливо журналістам, які допомогли зупинити поширення дезінформації. У свою чергу закликаємо завжди перевіряти поширювані повідомлення, аби не стати учасниками неправди.

Джерело: РІСУ.
Telegram Channel