Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Яка ситуація з коронавірусом у Володимирі-Волинському?

Під час засідання обговорили виконання заходів, прийнятих через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. 

Фото volodymyrrada.gov.ua.

Яка ситуація з коронавірусом у Володимирі-Волинському?

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Члени комісії заслухали завідувача Володимир-Волинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Валерія Онищука, який надав інформацію про проведення заходів із запобігання поширенню на території міста коронавірусу. Він наголосив на необхідності звернення в обласну комісію ТЕБ і НС щодо можливості проведення ПЛР-діагностики контактним особам хворих, не чекаючи у них проявів симптомів інфекції, інформує Володимир-Волинська міська рада.  А також йшлося про можливість ПЛР-тестування медичних працівників, які контактують з хворими, адже зараз такі тести проводять тільки у разі виявлення симптоматики.

Як повідомив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, це питання обговорювалося під час візиту до Володимира-Волинського заступниці голови облдержадміністрації Тетяни Щербак. Зараз в області триває робота щодо оснащення лабораторії необхідним обладнанням для оперативної перевірки пацієнтів.

Про поточну ситуацію щодо розповсюдження інфекційних захворювань на території Володимира розповіла генеральний директор КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги» Катерина Чубок. Вона, зокрема, повідомила, що станом на 16 квітня у місті та районі зареєстровано 9 випадків захворюваності на коронавірус, 1 пацієнт перебуває на стаціонарному лікуванні у Волинській інфекційній лікарні, 8 інших – на самоізоляції вдома. Проводиться щоденний 2-разовий моніторинг стану здоров’я цих пацієнтів лікарями загальної практики – сімейними лікарями по телефону. Всього проведено 15 експрес-тестів – усі з негативним результатом.

У місті та районі зареєстровано 9 випадків захворюваності на коронавірус, 1 пацієнт перебуває на стаціонарному лікуванні у Волинській інфекційній лікарні, 8 інших – на самоізоляції вдома. 

Із початку квітня було відібрано 61 зразків біологічного матеріалу для проведення ПЛР-діагностики, отримано 31 результатів, ще 29 перебувають в роботі у вірусологічній лабораторії ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України». Йшлося також про необхідність пришвидшення отримання ПЛР результатів, однак це можливо лише шляхом доукомплектування обласної лабораторії додатковим обладнанням. 

У КП «Володимир-Волинське ТМО» створено 4 мобільні бригади (1 міська, 3 в районі), до складу яких входить середній медичний працівник і водій. Основна мета бригад – виїзд за місцем проживання пацієнтів для забору зразків біологічного матеріалу. З початку епідемії проведено 18 виїздів, під час яких здійснено 26 заборів

Станом на 15 квітня в закладі залишилося 110 експрес-тестів. Лікарями та середнім медичним персоналом проводиться динамічне спостереження за станом здоров’я осіб, які повернулися з-за кордону згідно списків, наданих Володимир-Волинським ЛЦ ДСЕС.

У місті не припиняють обробки вулиць та будинків деззасобами. Допомогу у дезінфекції місць, небезпечних щодо ймовірності поширення COVID-19, надають рятувальники та працівники ЖКГ.

Міський голова Петро Саганюк з членами комісії ТЕБ і НС підтримали рішення Волинської ОДА щодо продовження посилених обмежувальних заходів цими вихідними. Нагадаємо, що обласна державна адміністрація просить громадян максимально обмежити пересування на прийдешні вихідні – від 13.00 суботи (18 квітня) до 6.00 ранку вівторка (21 квітня).

Telegram Channel