Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Більшість українців, які повернулися рамках взаємного обміну, повідомила про тортури і ґвалтування — Офіс генпрокурора

Прокурори повинні забезпечити притягнення до відповідальності винних у скоєнні військових злочинів на національному рівні і підняти питання на міжнародному..

Фото СБУ.

Більшість українців, які повернулися рамках взаємного обміну, повідомила про тортури і ґвалтування — Офіс генпрокурора

Прокурори направлять докази порушення гуманітарного права в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду

Більшість українців, які повернулися з ОРДЛО 16 квітня в рамках взаємного обміну утримуваними особами, заявила про те, що в місцях несвободи на території окупованого Донбасу їх били і ґвалтували, повідомили в Офісі президента, передає «Дзеркало тижня».

«Більшість звільнених осіб підтверджує факти побиття, нелюдського поводження, застосування психологічного та сексуального насильства, приниження людської гідності, тортур, що в окремих випадках призводило до каліцтва та загибелі», - заявив керівник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Рудь.

Зазначено, що зараз ОГП працює із звільненими українцями для того, щоб передати в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду докази порушення гуманітарного права. Прокурори також повинні забезпечити притягнення до відповідальності винних у скоєнні військових злочинів на національному рівні. «Більшість звільнених осіб підтверджує факти побиття, нелюдського поводження, застосування психологічного та сексуального насильства, приниження людської гідності, тортур, що в окремих випадках призводило до каліцтва та загибелі», - заявив керівник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Рудь.

Telegram Channel