Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Поліссі почали евакуацію жителів охоплених лісовими пожежами сіл

Немає слів...

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

На Поліссі почали евакуацію жителів охоплених лісовими пожежами сіл

Руки б повідбивати тим підпалювачам трави!

В Овруцькому районі Житомирської області, де 16 квітня сталися лісові пожежі, жителів згорілих сіл переселили до сусідніх населених пунктів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Житомирської ОДА.

За словами першого заступника голови ОДА, керівника обласного штабу Володимира Федоренка, для боротьби з пожежею в Овруцькому районі направлена додаткова техніка з інших районів.

«Адже вогонь охопив кілька сіл, у людей згоріли домівки, сильний вітер сприяє захопленню нових площ вогнем. Усіх жителів згорілих сіл евакуювали та переселили до сусідніх сіл, зокрема до села Гладковичі», - зазначив він.

16 квітня на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах. За наявності поривчастого шквального вітру більше 30 м/с вогонь швидко розповсюдився на великі площі лісів.

У свою чергу Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що 16 квітня на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах. За наявності поривчастого шквального вітру більше 30 м/с вогонь швидко розповсюдився на великі площі лісів.

«Понад 1,5 тисячі лісівників Житомирщини рятують ліси від вогню. Ще стільки ж працівників лісгоспів ж проводять патрулювання лісів, аби попередити нові випадки пожеж. Ситуація складна, але держлісохорона докладає максимум зусиль, щоб тримати її під контролем і не допустити збільшення пожеж», – повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький.

За його інформацією, до гасіння лісових пожеж на Житомирщині залучається лісова охорона лісгоспів з інших областей України. Наразі з додатковою технікою направлені працівники з Вінниччини, Волині, Черкащини, Київщини та Чернігівщини.

Зазначається, що на цей час найбільші площі охоплені вогнем в Овруцькому спецлісгоспі поблизу митного посту Виступовичі. Наразі триває локалізація та ліквідація 27 великих лісових пожеж, з них 14 вже локалізовані на орієнтовній площі майже 2 тис. га, залучено більше 100 одиниць техніки, працює авіація.

Як відомо, у Житомирській області протягом 16 квітня внаслідок пожеж в екосистемах вогнем знищено і пошкоджено 8 приватних будинків.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel