Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Віра – чи безумство?»: УПЦ (МП) закликає своїх прихильників прийти під стіни охопленої коронавірусом Києво-Печерської Лаври за Благодатним вогнем...

Вкрай неоднозначна ситуація...

Фото pravlife.org

«Віра – чи безумство?»: УПЦ (МП) закликає своїх прихильників прийти під стіни охопленої коронавірусом Києво-Печерської Лаври за Благодатним вогнем...

Керуючий справами УПЦ МП (РПЦ в Україні) митрополит Антоній закликає прихожан, незважаючи на карантин, прийти до Свято-Воскресенського храму недалеко від Києво-Печерської Лаври в Києві, куди представники УПЦ МП мають намір привезти Благодатний вогонь.

Про це повідомив митрополит Антоній у Facebook в п'ятницю ввечері, інформує Українська правда.

«Завтра, з Божою поміччю, делегація Української православної церкви доставить в Україну Благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень вдома.

Ми закликаємо всіх, хто хотів би доторкнутися до цього знамення Світлого Христового Воскресіння, прийти до Свято-Воскресенського храму (з дотриманням усіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в'їзду до Києво-Печерської Лаври.

З огляду на цей факт, а також те, що в деяких ЗМІ з'явилися висловлювання про те, що цього року наша країна не побачить Благодатний вогонь, ми закликаємо всіх, хто хотів би доторкнутися до цього знамення Світлого Христового Воскресіння, прийти до Свято-Воскресенського храму (з дотриманням усіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в'їзду до Києво-Печерської Лаври.

Кожен, хто прийшов у цей храм зможе запалити лампаду від привезеного зі Святої Землі вогню. Ми нікого не відштовхнемо, нікого не скривдимо».

Деталі: Митрополит додав, що для уникнення масового скупчення людей Благодатний вогонь у храмі Воскресіння Христового можна буде отримати протягом всієї Світлої Седмиці за попереднім записом.

«У ці ж дні буде можливість отримати Благодатний вогонь в основних районних храмах столиці і області, так само за попереднім записом у настоятелів і з дотриманням всіх карантинних норм», - написав він.

Що передувало: 17 квітня предстоятель Православної церкви України Епіфаній повідомив, що у цьому році церква може не отримати благодатний вогонь з Єрусалиму.

Telegram Channel