Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Володимир Ар’єв: «Зеленський має не ховати голову в пісок, а негайно скликати РНБО через екологічну катастрофу»

Нардеп Ар'єв не виключає, що масові пожежі спричинені диверсіями.

Фото ЄС.

Володимир Ар’єв: «Зеленський має не ховати голову в пісок, а негайно скликати РНБО через екологічну катастрофу»

Пожежі, які вирують у Киівській та Житомирській областях, можуть бути спричинені не тільки недбалістю паліїв трави, а й диверсіями

 Президент Зеленський має вийти із «зони комфорту», негайно скликати РНБО і ухвалити план відповідних заходів. Про це у своєму відеозверненні заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв. Він також наголосив, що суттєве перевищення рівня небезпечних речовин у повітрі загрожує значними ускладненнями у розвитку епідемії коронавірусу.

«Київ вже котрий день в диму. Київська та Житомирська області так само. Рівень забруднення повітря перевищує гранично допустимі межі у п’ять-шість разів. І це є не лише наслідком дурості тих, хто випалює траву на полях. Судячи з кількості джерел загоряння, обсягів і загалом картини того, що відбувається, – не виключено, що деякі підпали чиняться умисно. Особливо у зоні відчуження», – припускає Ар’єв.

«Насправді ця ситуація є дуже небезпечною в умовах епідемії коронавірусу. Експерти опублікували дані на сторінці Міжнародного економічного форуму про те, що ефект від коронавірусу – особливо і для хворих, і для розповсюдження цієї хвороби – посилюється в умовах сильних викидів в атмосферу», – застерігає народний депутат».

На жаль, українська влада поки належним чином не зреагувала на ту небезпеку, яка існує сьогодні. Небезпеку в тому числі від можливих диверсійних дій.

«Це розуміють у світі. Про це попереджають. На жаль, українська влада поки належним чином не зреагувала на ту небезпеку, яка існує сьогодні. Небезпеку в тому числі від можливих диверсійних дій. Треба негайно скликати Раду національної безпеки і оборони. Партія «Європейська Солідарність» вже котрий день на цьому наголошує», – зазначив Володимир Ар’єв.

Він закликав президента Зеленського негацно відреагувати на загрози, пов’язані із пожежами.

«Президент має діяти негайно. А не ховатися за абсолютно непотрібними в таких умовах візитами в чисту від диму Закарпатську область. І якщо цього не зрозумів і не зрозуміє президент, то вочевидь і політичні, і соціальні наслідки різкого погіршення ситуаціі можуть бути надзвичайно поганими. В тому числі і особисто для Зеленського», – наголошує Володимир Ар’єв.

«Ми ще раз підкреслюємо: досить ховати голову в пісок. Треба діяти і діяти негайно. Треба негайно зробити все можливе для того, щоб погасити пожежі, для того, щоб контролювати ситуацію в Києві і області. Особливо в зоні відчуження ЧАЕС. Для того, щоб розробити антидиверсійні дії. І відповідно почати нарешті штрафувати тих, хто зумисно підпалює траву на полях», – закликає народний депутат. 

«Без цього ситуація буде тільки погіршуватись. І якщо президент найближчими днями не скличе РНБО і не вживатиме серйозних дій, то це відобразиться на здорові і житті українців», – резюмує Володимир Ар’єв.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel