Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Суддям урізали зарплату до 47 тисяч, вони назвали це неконституційним

Післязменшення зарплат Вища рада правосуддя зібралася на позачергове засідання, на якому й ухвалила відповідний висновок.

Фото «24 канал».

Суддям урізали зарплату до 47 тисяч, вони назвали це неконституційним

Вища рада правосуддя заявила, що тимчасове обмеження суддівської винагороди порушує конституційні гарантії як незалежності суддів, так і судової влади в цілому

«ВРП вважає, що запропоновані зміни не відповідають визначеному Конституцією України принципу верховенства права… ВРУ, приймаючи закони, не має права допускати невідповідностей щодо будь-яких положень, прямо закріплених в Конституції України», – сказано у консультативному висновку ВРП до проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 3279-д, передає «Українська правда».

депутати ухвалили 13 квітня зміни до держбюджету, якими на період карантину визначили граничну суму зарплат чиновників та суддів у 10 мінімальних заробітних плат.

Судді вважають, що «законопроект № 3279-д в частині доповнення Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» статтею 29 порушує конституційні гарантії як незалежності суддів, так і судової гілки влади в цілому».

Нагадаємо, депутати ухвалили 13 квітня зміни до держбюджету, якими на період карантину визначили граничну суму зарплат чиновників та суддів у 10 мінімальних заробітних плат. (Мінімальна зарплата наразі встановлена на рівні 4723 гривні).

При цьому у зазначеному максимальному розмірі не враховуються суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата щорічної відпустки.

Telegram Channel