Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Чи посадять когось із духовенства Почаївської лаври?

13 квітня від коронавірусу помер монах Почаївської Лаври.

Фото terminovo.te.ua.

Чи посадять когось із духовенства Почаївської лаври?

Тут підозрюють масштабний спалах коронавірусу, однак настоятель відмовляється співпрацювати з медиками для проведення обстежень

Поліція розпочала кримінальне провадження через порушення карантину в Почаївській Свято-Успенській лаврі (УПЦ МП) на Тернопільщині. Про це інформує сайт Нацполіції.

У поліції зазначили, що, як і у Святогірській Свято-Успенській лаврі на Донеччині, у Почаївській лаврі під час служби перебувала велика кількість осіб, які не дотримувалися соціальної дистанції, при цьому частина з них не використовувала засоби індивідуального захисту.

У Почаївській лаврі під час служби перебувала велика кількість осіб, які не дотримувалися соціальної дистанції, при цьому частина з них не використовувала засоби індивідуального захисту.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за статтею 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

 «Божественна літургія у Почаївській Свято-Успенській лаврі відбулася за участю великої кількості вірян. Згідно із попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням всіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі.

Пасхальне богослужіння розпочалося о 23-й годині. В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції.

Окрім того, під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря, й віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину».

Попри кордон поліції на вході, парафіяни зайшли на богослужіння в Почаївську лавру Московського патріархату, що на Тернопільщині.

Попри кордон поліції на вході, парафіяни зайшли на богослужіння в Почаївську лавру Московського патріархату. Фото npu.gov.ua.
Попри кордон поліції на вході, парафіяни зайшли на богослужіння в Почаївську лавру Московського патріархату. Фото npu.gov.ua.

 Загалом Національна поліція зафіксувала 19 випадків недотримання карантинних обмежень у храмах під час богослужінь у Великодню ніч.

Зокрема, поліція розпочала кримінальне провадження через недотримання карантинних обмежень у Святогірській Свято-Успенській лаврі, де на Великодню службу зібралися понад 300 людей.

13 квітня від коронавірусу помер монах Почаївської Лаври.
13 квітня від коронавірусу помер монах Почаївської Лаври.

 Як нагадує «Українська правда», 13 квітня у Києві від коронавірусу помер монах Почаївської Лаври, який перебував у Києво-Печерській Лаврі.

У Почаївській лаврі підозрюють масштабний спалах коронавірусу, однак настоятель відмовляється співпрацювати з медиками для проведення обстежень.

Джерело: https://www.npu.gov.ua/news/Informacziya/policzejski-rozpochali-kriminalni-provadzhennya-cherez-porushennya-karantinu-u-lavrax-na-ternopilshhini-ta-donechchini/ .
Telegram Channel