Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

ЖІНКА, ЯКА ГОДУЄ СТУДЕНТСТВО

«Обідали в студентській їдальні», — нерідко кажуть журналісти «Волині». Їдальня ж розміщена у головному корпусі Волинського державного університету. Донедавна вона й належала йому. Але згодом колектив, який очолює Галина Петрук, майстер-кухар, взяв приміщення в оренду...

«Обідали в студентській їдальні», — нерідко кажуть журналісти «Волині». Їдальня ж розміщена у головному корпусі Волинського державного університету. Донедавна вона й належала йому. Але згодом колектив, який очолює Галина Петрук, майстер-кухар, взяв приміщення в оренду.
— У цю їдальню я прийшла після закінчення Луцького технікуму радянської торгівлі в 1972 році кухарем-бригадиром, — розповідає Галина Миколаївна. — Тоді вона ще була обкомівською, згодом стала університетською. А коли три роки тому постало питання бути закладу харчування в університеті чи ні, мої дівчата звернулися до мене: «Миколаївно, візьміть приміщення в оренду». Так я й стала підприємцем.
Працівники їдальні стараються, щоб страви були смачні і, як то кажуть, по кишені студентам. Водночас намагаються й «вітамінізувати» меню. В асортименті чимало салатів з буряків у різних варіаціях, капусти. У перервах між парами студенти забігають сюди, щоб попити киселю, соку чи йогурту, купити булочку чи піцу. До речі, у їдальні випікають їх самі.
Пропонуємо читачам «Волині» кілька страв із студентського меню.


ВІДБИВНА З КУРЯЧОГО ФІЛЕ
Філе трішки відбити, посолити, поперчити. Тоді подрібнити цибулю, гриби-шампіньйони, підсмажити їх. Викласти на філе, прикрити підготовленою другою половинкою. Запанірувати в борошні і яйці, підсмажити на сковороді, поставити в духовку і довести до готовності.

ГОЛУБЦІ З ДОМАШНЬОЮ ЛАПШОЮ
Капусту очищаєм від прожилків. Відпарюємо у кип’ятку. Цибулю, моркву підсмажуємо на сковорідці. Замішуємо на яйцях лапшу, ріжемо, відварюємо. Коли трохи охолоне, додаємо фарш із свинини, підсмажену цибулю, моркву, спеції. Масу загортаємо у капустяне листя. Викладаємо голубці у каструлю і готуємо як звичайно.

ЧЕБУРЕКИ
Готуємо тісто. Беремо трохи борошна, велику пачку сиру (магазинного), яйце, склянку кефіру, замішуємо як на вареники. Ділимо на кілька частин. Розкачуємо тонкі коржі. Твердий (голландський) сир тремо на крупну тертку, викладаємо на корж, защіпуємо по боках і смажимо на олії.

САЛАТ
Тремо на крупній тертці моркву, подрібнюємо цибулю. Прив’ялюємо на сковороді з олією (кожний складник окремо). Додаємо мариновані гриби, кукурудзу, зелений горошок, цибулю, сіль за смаком. Заправляємо масу майонезом, перемішуємо.

ЗРАЗИ
Зі свіжого телячого або фаршу зі свинини зі спеціями робимо кульки, приминаємо їх, викладаємо на них відварене подрібнене яйце, нарізану цибулю. Загортаємо як пиріжки, паніруємо їх в борошні і сухарях. Підсмажуємо на сковорідці, а тоді викладаємо на деко і запікаємо в духовці. Подаємо з будь-яким гарніром.
Telegram Channel