Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Вогонь охопив ліс, суху траву, болото, обпалив загорожу, але не зачепив дерев'яного хреста (Фото)

Волинь-нова

Вогонь охопив ліс, суху траву, болото, обпалив загорожу, але не зачепив дерев'яного хреста (Фото)

Жахлива пожежа спалахнула у Зарічненському районі на Ріненщині

Пожежа сталася кілька днів тому. Згоріло багато лісу, написав у фейсбуці священник зі села Морочне Зарічненського району Павло Дубінець.

З усіх сторін вогонь сунув до нього, навіть дорогу - гравійну перескакував. Вже й загородження навколо хреста спалахнуло. А поруч на хреснім дереві обрічні рушники, стрічки, хустки висять.

«Пожежа лютувала звідусіль. Страшна. Горів ліс, суха трава, болото. Вогонь поширювався верхів'ям дерев, а хто бачив це, зрозуміє загасити його неможливо. Цей Хрест стоїть на роздоріжжі між трьома поліськими селами Омит, Гориничами та Ніговищами. З усіх сторін вогонь сунув до нього, навіть дорогу - гравійну перескакував. Вже й загородження навколо хреста спалахнуло. А поруч на хреснім дереві обрічні рушники, стрічки, хустки висять. Сухі як трав'яна билинка тріпочуть на вітрі. І що? - та вогонь не тронув ні їх ні дерева хресного. Лише частина загородження згоріла. На цих знімках все видно. Бачимо вцілілий Хрест, і спалений ліс за десять кроків від нього. Дивні діла Твої Господи! А може хто скаже, що Бога немає?... То поїдьте на місце і подивіться», - написав Павло Дубінець.

 
 

 

 

 

Telegram Channel