Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Києві спалах коронавірусу в Голосіївському монастирі УПЦ (МП)

Немає слів...

Фото MONASTERIES.ORG.UA

У Києві спалах коронавірусу в Голосіївському монастирі УПЦ (МП)

Упродовж доби 21 квітня коронавірусну інфекцію виявили у 12 монахів

Упродовж доби 21 квітня коронавірусну інфекцію виявили у 12 монахів Покровського Голосiївського чоловiчого монастиря так званої УПЦ МП.

Як повідомляє «Новинарня«, про це у середу, 22 квітня, розповів міський голова столиці Віталій Кличко.

Він зауважив, що за минулу добу в столиці захворіли  34 жінки вiком вiд 22 до 83 років, 52 чоловіка віком вiд 18 до 85 рокiв, семеро дівчат і четверо хлопців віком до 17 років.

«Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, за минулу добу збільшилася ще на 97 людей. З них – десять медикiв», – прокоментував Кличко.

До лікарень столиці госпіталізували 21 пацієнта. Інші лікуються під контролем медиків на самоізоляції.

Серед тих, у кого за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус – один монах Києво-Печерської лаври та 12 монахiв Покровського Голосiївського чоловiчого монастиря. У цьому монастирі зараз відбувається дезинфекція всіх приміщень. І ми закриваємо його на карантин.

«Серед тих, у кого за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус – один монах Києво-Печерської лаври та 12 монахiв Покровського Голосiївського чоловiчого монастиря. У цьому монастирі зараз відбувається дезинфекція всіх приміщень. І ми закриваємо його на карантин», – заявив Кличко.

Раніше на Хмельниччині обмежили доступ до Свято-Преображенського жіночого монастиря так званої УПЦ МП в селі Головчинці Летичівського району, де виявили п’ятьох хворих на коронавірус.

На початку квітня братію Києво-Печерської лаври з митрополитом Павлом (Лебедем) перевірили на коронавірус, ЗМІ повідомляли про інфікування настоятеля.

За кілька днів до того, в березні, митрополит Павло провів службу, на якій були присутні очільник УПЦ МП (у підпорядкуванні РПЦ) митрополит Онуфрій, митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич), олігарх та нардеп від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський, а також перший заступник керівника офісу президента України Сергій Трофимов, який займається питаннями релігії.

12 квітня помер архімандрит Нектарій – чернець Києво-Печерської лаври УПЦ Московського патріархату. За даними ЗМІ, він хворів і на коронавірус.

У намісника Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві Іони Черепанова також виявили COVID-19.

13 квітня у Києво-Печерській лаврі, де зафіксовано спалах коронавірусної інфекції, підтвердили другий випадок смерті.

Telegram Channel