Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Володимир-Волинська птахофабрика забезпечить тисячу нових робочих місць

Нині реалізовується найбільший в області інвестиційний проєкт з розширення потужностей виробництва.

Фото: Волинська ОДА

Володимир-Волинська птахофабрика забезпечить тисячу нових робочих місць

Супровід і всебічне сприяння місцевим інвесторам голова обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко визначив, як пріоритет у діяльності регіональної виконавчої влади. Поки іноземні інвестори оцінюють ризики, саме вітчизняний капітал здатний забезпечити швидке, але довгострокове економічне зростання і є більш стабільним для національної економіки

За дорученням голови ОДА такий патронат здіснюється на ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», де нині реалізовується чи не найбільший в області інвестиційний проєкт з розширення потужностей виробництва загальною сумою майже 1,5 мільярда гривень.

Йдеться про запуск забійного цеху потужністю понад 13 тисяч курей-бройлерів за годину. Перша черга запрацює уже у вересні. За словами голови наглядової ради ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» Аліни Сич, будівництво ведеться з дотриманням високих стандартів ЄС щодо інновацій в автоматизації процесів, технології забою птиці, безумовного контролю санітарної та біобезпеки, мінімізації впливу на навколишнє середовище при зростанні об’ємів виробництва.

Сьогодні на Володимир-Волинській птахофабриці працює 1 600 кваліфікованих спеціалістів із середньою зарплатнею 12 тисяч гривень, яку упродовж року на підприємстві планують збільшити до 14 тис.грн.

Запуск нових потужностей забезпечить створення щонайменше 1000 нових робочих місць.

Сьогодні на Володимир-Волинській птахофабриці працює 1 600 кваліфікованих спеціалістів із середньою зарплатнею 12 тисяч гривень, яку упродовж року на підприємстві планують збільшити до 14 тис.грн. Окрім того, для працівників діє широкий соціальний пакет, у якому, в тому числі, і безоплатне медичне страхування.

ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» - в п’ятірці найпотужніших представників вітчизняної галузі птахівництва з обсягом виробництва м’яса птиці майже 50 тис. тон на рік. В області – це один з найбільших платників податків У 2019 р сплачено понад 180 мільйонів податків та зборів, і майже 52 мільйони – у І кварталі цього року.

Окрім того, підприємство бере активну участь у житті місцевої громади, як меценат і спонсор. Днями для Володимир-Волинського медичного територіального об’єднання фабрикою закуплено сучасне обладнання для штучної вентиляції легень вартістю майже 800 тисяч грн. 

Джерело: Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації
Telegram Channel