Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Ірина Фріз: «Російський «гумконвой» у Києво-Печерську Лавру – це спецоперація Кремля «вовк в овечій шкурі»

Києво-Печерська лавра стала одним з вогнищ коронавірусу в Україні.

Фото Укрінформ.

Ірина Фріз: «Російський «гумконвой» у Києво-Печерську Лавру – це спецоперація Кремля «вовк в овечій шкурі»

Пропозиція Росії доставити так званий «гуманітарний конвой» у Києво-Печерську Лавру є частиною спланованої спецоперації. Якщо влада України погодиться на цю провокацію, це буде зрадою національних інтересів держави. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз


«Росія хоче доставити «гумконвой» Києво-Печерській Лаврі через захворювання попів московського патріархату на короновірус. Підключили до акції навіть публічних осіб, російських артистів та інших прибічників режиму Путіна. Все це для того, щоб інформаційно «натягнуту на вовка шкіру вівці», – переконана Фріз.

«Допуск під будь-яким виглядом цих «гуманітарних» вантажів до Києва чи інших міст є прямою зрадою національних інтересів держави»

«Росія стоїть за тим, що саме УПЦ МП закликала вірян не боятися та йти на Великодні свята до їх храмів».
«Росія стоїть за тим, що саме УПЦ МП закликала вірян не боятися та йти на Великодні свята до їх храмів».

 «Росія стоїть за тим, що саме УПЦ МП закликала вірян не боятися та йти на Великодні свята до їх храмів. Фото із Святогірської та Почаївської лаври в пасхальні дні є доказом того, що порушувались не лише карантині заходи, а й того, що в такий спосіб Кремлем через московську церкву в Україні проводилась спецоперація на наших теренах», – нагадує Ірина Фріз. Вона також наводить імовірний план такої операції спецслужб Кремля:

  • Перший крок. Створення в лаврах – Києво-Печерській, Святогірській, Почаївській – спалахів на захворювання COVID-19.
  • Другий. Збір «гумдопомоги» та вимога РФ до України – прийняти її. Цей вантаж доставлять під військовою охороною та в супроводі представників розвідки, як це було, наприклад, в Італії.
  • Третій. Взяття де-факто цих територій під абсолютний контроль з метою проведення акцій з дестабілізації ситуації на релігійному ґрунті, створення картинки для ЗМІ, дискредитація України тощо.

Фріз застерігає представників влади в Украіні від участі у реалізації планів країни-агресора. «Допуск під будь-яким виглядом цих «гуманітарних» вантажів до Києва чи інших міст є прямою зрадою національних інтересів держави», – наголошує представниця «Європейської Солідарності».

Ірина Фріз зазначає, що Росія має в першу чергу займатися власними проблемами, адже кількість інфікованих коронавірусом там постійно зростає. «За минулий день у Російській Федерації зафіксували близько 6 тисяч нових випадків COVID-19, загальна кількість хворих перевищила 68,5 тисяч. Тож нехай допоможуть спочатку собі», – зазначає Фріз.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel