Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Суботник в Білорусі: Лукашенко висадив сосни в Чорнобильській зоні

Білорусь – єдина країна в східній Європі, яка відмовилася вводити карантин через коронавірус.

Фото БЕЛТА.

Суботник в Білорусі: Лукашенко висадив сосни в Чорнобильській зоні

Задля відновлення лісової маси на площі 1,5 га у парку висаджено кілька тисяч саджанців сосни із закритою кореневою системою

25 квітня президент Білорусі Олександр Лукашенко відправився в Чорнобильську зону садити сосни в Національному парку «Прип'ятський». Про це повідомляє БЕЛТА.

Лукашенко разом з іншими висаджував саджанці сосни в парку і сказав, що «потрібно відновлювати лісову масу на цій площі».

«Відродженню цих земель завжди приділяється особлива увага і, враховуючи, що на цей раз поїздка президента співпала з проведенням у країні республіканського суботника, Олександр Лукашенко вирішив прийняти участь в роботах на території Національного парку «Прип'ятський», - йдеться в повідомленні. 

За його словами, немає причин відкладати або скасовувати республіканський суботник, адже «люди все одно працюють в п'ятницю, і якщо вони прийдуть на роботу у суботу, то це ні на що не вплине».

Також держоргани, місцева влада та інші організації проводять суботник на робочих місцях, прибирають території міст, готують дитячі оздоровчі і спортивно-оздоровчі табори до літнього сезону. За його словами, немає причин відкладати або скасовувати республіканський суботник, адже «люди все одно працюють в п'ятницю, і якщо вони прийдуть на роботу у суботу, то це ні на що не вплине».

Як відомо, Білорусь-єдина країна в східній Європі, яка відмовилася вводити карантин через коронавірус. Президент Білорусі також має намір провести парад 9 травня, підготовка до якого йде повним ходом.

У Білорусі зафіксовано 62 летальних випадків пов'язаних з COVID-19. Коронавірус виявлений у 9590 громадян.

Національний парк «Прип'ятський» розташований в Гомельській області за 350 км на схід від Бреста та за 250 км на південь від Мінська.

Telegram Channel