Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Берлін застеріг від надшвидкого відновлення туризму

Взавтра міністри туризму країн Євросоюзу обговорять можливі дії для швидкого відновлення туристичного сектора.

Фото 7news.com.au.

Берлін застеріг від надшвидкого відновлення туризму

Попередження були викликані, серед іншого, планами канцлера Австрії Себастіана Курца поступово відкрити кордон для туристів з Чехії та Німеччини

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас застеріг від занадто швидкого відкриття туристичних напрямків, заявивши, що Європі слід домовитись про спільний шлях повернення до свободи пересування. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання Bild am Sonntag.

«Європейські перегони щодо того, хто першим знову дозволить туристичні поїздки, ведуть до неприйнятних ризиків», - зазначив Маас виданню.

Європі потрібні спільні критерії для повернення до свободи пересування - «якомога швидше, але настільки відповідально, наскільки це необхідно». 

«Ми вже бачили, якої шкоди може завдати облюбований туристами інфекційний кластер», - додав Маас, маючи на увазі спалах коронавірусу на курорті в Австрії Ішгль. Він зазначив, що така ситуація не повинна повторитися. Вважають, що сотні туристів з різних країн, включаючи Німеччину, Норвегію та Ісландію, заразилися в Ішглі.

Європі потрібні спільні критерії для повернення до свободи пересування - «якомога швидше, але настільки відповідально, наскільки це необхідно», підкреслив Маас. Попередження міністра закордонних справ були викликані, серед іншого, планами канцлера Австрії Себастіана Курца поступово відкрити кордон для туристів з Чехії та Німеччини.

Telegram Channel