Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
СБУ не має претензій до російського пропагандиста, який називав українців «фашистами»

Цікаво, чи мали б зауваження до цього чоловіка правоохоронці, якби він був українським добровольцем.

Скрін із відео.

СБУ не має претензій до російського пропагандиста, який називав українців «фашистами»

Ведучий каналу «Россия-1» Борис Корчевников у жовтні 2019 приїжджав до Києва на фестиваль

Служба безпеки України закрила кримінальне провадження проти пана Корчевнкова, який відвідував анексований Крим.

Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит КримРеалії.

Встановлено відсутність у діянні складу кримінального злочину.

«Слідчими органів безпеки здійснювалося досудове розслідування в кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 332-2 КК України, в рамках якого досліджувалися зазначені Вами обставини (відвідування анексованого Криму – КР). Згадане кримінальне провадження закрито на підставі п. 2 ст. 284 КПК України (встановлено відсутність у діянні складу кримінального злочину – КР)», – йдеться у відповіді СБУ.

У середині жовтня до Києва приїхав російський телеведучий каналу «Россия-1», генеральний директор російського православного телеканалу «Спас» Борис Корчевников. Пізніше Корчевников опублікував фотографії з Києво-Печерської Лаври і монастирів УПЦ (МП).

Борис Корчевников внесений у «Чистилище» сайту «Миротворець». За повідомленнями російських ЗМІ, він відвідував Крим після анексії через закриті Києвом пункти пропуску.

Корчевников відвідував Крим і після 2014 року. Так, в липні минулого року він опублікував в Instagram фото на тлі аеропорту в Сімферополі, а також виклав фото з геолокації «Кримські гори», і «Ореанда».

За інформацією російських ЗМІ, в 2017 році він зняв заставку до нової програми «Доля людини», яка виходить на телеканалі «Россия 1».

Telegram Channel