Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинського обранця судитимуть за хабар прокурору

Чоловікові загрожує до восьми років тюрми.

Фото houstondwi/Photos mp Flickr.

Волинського обранця судитимуть за хабар прокурору

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному проваджені щодо депутата органу місцевого самоврядування, керівника комерційної структури, який надав неправомірну  вигоду в сумі 10 тисяч гривень одному з керівників Ковельської місцевої прокуратури

Слідство вважає, що таким чином керівник підприємства хотів вирішити питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності та не документування в межах кримінального провадження фактів розкрадання ним бюджетних коштів.

Одержавши пропозицію хабара, прокурор вжив всі передбачені законодавством заходи, щоб викрити та задокументувати правопорушення.

Встановлено, що посадовець отримав із бюджету майже 1 млн грн на проведення ремонтних робіт в закладах освіти району. Проте в повному обсязі ці роботи так і не виконав, однак склав документи про начебто завершення їх виконання.

Одержавши пропозицію хабара, прокурор вжив всі передбачені законодавством заходи, щоб викрити та задокументувати правопорушення: завдяки його принциповій позиції правопорушника викрили у момент вчинення злочину.

Наразі посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Довідка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Пресслужба прокуратури Волинської області.
Telegram Channel