Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Уряд вирішить, чи можна відкрити ринки до закінчення карантину

Питання розглянуть у середу на засіданні уряду.

Фото Суспільного.

Уряд вирішить, чи можна відкрити ринки до закінчення карантину

Мовиться про продовольчі базари

Кабінет Міністрів відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19. Про це, як інформує Суспільне, повідомили на офіційному сайті глави держави та вказали, що йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

Володимир Зеленський схвалив розгляд цього питання, його розглянуть у середу на засіданні уряду.

«Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах», – цитує президента його пресслужба.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Зазначимо, що рішення про відкриття ринків після засідання уряду має приймати також місцева влада на засіданнях комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Раніше, коли в МОЗ допустили ймовірність такого відкриття, влада на Рівненщині не погодилась із цим. Мер Рівного, для прикладу сказав, що проконтролювати дотримання санітарних норм на ринках буде неможливо. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Також сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що поки рівень смертності через COVID-19 в Україні невисокий і становить трохи більше 2%. Однак піку захворюваності очікують лише на початку травня. Наразі в державі є понад 9 тисяч офіційно підтверджених інфікувань.

Telegram Channel