Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як вибрати журнальний столик

Журнальні столики виготовляють для всіх стилів інтер'єру.

Фото Pexels.

Як вибрати журнальний столик

Журнальний столик – відмінне доповнення до дивану у вітальні. З ним набагато зручніше, а сам інтер'єр при цьому стає більш органічним і функціональним. Здавалося б, невеликий елемент меблів, але як багато залежить від нього!

Висота цього виробу рідко коли перевищує 40-50 см. Деякі моделі можуть бути заввишки всього 10-15 см. Вищі варіанти використовуються в особливих інтер'єрах і вважаються менш функціональними.

Класифікація журнальних столиків

Тут всього три варіанти:

  •  за типом матеріалу;
  • дизайну;
  • функціональності.

За типом матеріалу

Журнальні столики виготовляються з натурального дерева, металу, каменю, плит МДФ, а також з штучно створеного каменю і пластика. При виробництві стільниць вибір матеріалу більш різноманітний: дерево, скло, МДФ, мешкаючи шкірою або текстилем. Зустрічаються також дизайнерські моделі, повністю виконані зі штучного або натурального каменю, дерева і металу.

За дизайном

Журнальні столики виготовляють для всіх стилів інтер'єру. Серед них широко представлені мінімалістичні моделі з лаконічною формою, витримані в простих, основних кольорах (чорний, білий, сірий, коричневий). Для їх виробництва застосовуються метал, найчастіше хромований і чорний, темне дерево. Стільниці - зі скла, дерева, алюмінію.

Для класичного інтер'єру добре підходять добротні, стильні дерев'яні столи від https://www.meblium.com.ua округлої і прямокутної форми, з витонченими, часто різьбленими ніжками. Вони відмінно гармоніюють зі світлою обробкою приміщення.
Для столиків в стилі «авангард» характерні вишукані геометричні форми, стільниці різного розміру в двох рівнях. Застосовуються найрізноманітніші матеріали: всі види каменю, скло, пластик і дерево, вкрите лаком.
Для так званих «сільських стилів» (кантрі, прованс, скандинавський) використовуються елементи з дерева, які мають природний колір (розкриті лаком) або відтінки, наближені до натуральних (білі, блакитні, салатові, сірі, пісочний). Основний матеріал - масив деревини.

За функціональністю

Створювався журнальний столик для зручності під час читання на дивані або в кріслі. На стільницю клали книги, газети, журнали. Зараз призначення таких меблів ще більше розширилося: він використовується для розміщення гаджетів, настільної лампи, визнав з квітами. Може мати полку під стільницею, невеликі висувні ящики.
Перед покупкою журнального столика обов'язково задумайтеся, в якому приміщенні він буде стояти і які функції виконувати, і тоді придбання буде дійсно вдалим!

Telegram Channel