Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині селяни поцікавилися у лісівників, чому «зрізані «хворі» сосни згодом перетворюються на дуби»

Учасники зустрічі дотримувалися безпечної дистанції.

Фото ourlife.org.ua.

На Волині селяни поцікавилися у лісівників, чому «зрізані «хворі» сосни згодом перетворюються на дуби»

В Рівненській ОТГ виступили проти вирізання лісу

Про проблему незаконних рубок йшлося під час зустрічі керівництва Прибузького лісгоспу з жителями громади.Захід відбувся сьогодні, 27 квітня, на території Гущанського лісництва. Сюди прибули делегації із кожного старостинського округу ОТГ, а також голова Володимир Крижук та депутат обласної ради Юрій Гупало, інформує газета «Наше життя».

 

 Нагадали лісівникам і про зупинені без документів лісовози, і про зрізані «хворі» сосни, які згодом перетворилися на дуби, і про нещодавні пожежі із осередками займання посеред лісових масивів та інші подібні казуси.

Відповідь директора лісгоспу Володимира Корецького про те, що рубки відбуваються згідно плану та відповідно із належними документами у присутніх викликала сумніви. Активісти почали наводити окремі факти, що могли свідчити про зворотнє. Нагадали лісівникам і про зупинені без документів лісовози, і про зрізані «хворі» сосни, які згодом перетворилися на дуби, і про нещодавні пожежі із осередками займання посеред лісових масивів та інші подібні казуси.

 

  «Не було такого, – продовжували стояти на своєму працівники лісової галузі, – нема доказів».

Щоб перейти від загальних звинувачень до конкретних дій депутат Юрій Гупало запропонував підготувати відповідне звернення з чіткими пропозиціями, яке він озвучить на найближчій сесії обласної ради.

Перед тим як підписати документ місцеві жителі наполягали, щоб в ньому, серед іншого, обов’язково включити питання заборони руху перевантаженого транспорту по дорогах місцевого значення.

Telegram Channel