Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Луцька влада вивчає, як продовжити життя 200-літньому Лесиному ясену

Нещодавно дерево почало нахилятися.

Фото Луцької міськради.

Луцька влада вивчає, як продовжити життя 200-літньому Лесиному ясену

Представники різних міських структур обговорювали, що зробити, щоб особливе дерево ще росло й росло

Сьогодні заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, член виконавчого комітету Ігор Алєксєєв, фахівці відділу екології Луцької міської ради, КП «Парки та сквери м. Луцька» оглядали дерево, якому приблизно 200 років і яке останнім часом почало хилитися до землі. Про це інформує сайт Луцької ради.

«Луцька міська рада готова фінансувати необхідні роботи. Ми повинні зробити усе, аби його врятувати. Знесення — це останній крок, який має бути застосований», - констатував запевнив радник міського голови Ігор Поліщук.

 

 Начальник відділу екології міської ради Оксана Лисак зазначила, що в Україні є досвід рятування вікових дерев, зокрема, згадала тисячолітній дуб на Хортиці. За її словами, свого часу фахівці вже проводили роботи біля Лесиного ясена. Бетонувалися тріщини, аби зберегти його. На жаль, дерево старіє, відбувається його природннє відмирання. Також на його стан вплинуло і зрізання частини гілля. Зокрема, це було зроблено й під час реконструкції Будинку Пузини, що стоїть поруч. «Луцька міська рада готова фінансувати необхідні роботи. Ми повинні зробити усе, аби його врятувати. Знесення — це останній крок, який має бути застосований», - констатував запевнив радник міського голови Ігор Поліщук.

«Нині ми повинні зробити усе, аби врятувати дерево. Яким чином це зробити, то необхідно вирішити із залученням спеціалістів, біологів, інженерів. Вже певна робота у цьому напрямку зроблена», - наголосила Оксана Лисак.

 
Telegram Channel