Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Лісова пожежа на Житомирщині спалахнула з новою силою: в небо підняли авіацію

За допомогою літаків АН-32П вдалося збити вогонь з крон дерев.

Фото ДСНС.

Лісова пожежа на Житомирщині спалахнула з новою силою: в небо підняли авіацію

Вогонь перекинувся з палаючої трави на ліс

У Житомирській області з новою силою спалахнула лісова пожежа: вогонь перекинувся з палаючої трави на ліс, охопив гілля і крони, досягаючи вершин дерев. Про це інформує сайт «Дзеркала тижня» з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Загоряння трав'яного настилу в Олевському районі було зафіксовано близько 15:00 вівторка, 28 квітня. Незабаром воно поширилося на лісовий масив Поліського природного заповідника поблизу села Рудня-Перганська.

«Місцями пожежа переходила у верхову», - йдеться в повідомленні.

ДСНС підняла в небо пожежну авіацію. За допомогою літаків АН-32П вдалося збити вогонь з крон дерев. Рятувальники продовжують гасити лісову підстилку, пеньки і деревину.

В операції задіяні 124 вогнеборці і 26 одиниць техніки, у тому числі 59 рятувальників і 14 одиниць техніки ДСНС, серед яких три пожежних літаки. ДСНС підняла в небо пожежну авіацію. За допомогою літаків АН-32П вдалося збити вогонь з крон дерев. Рятувальники продовжують гасити лісову підстилку, пеньки і деревину.

 

 Раніше повідомлялося, що ситуація з лісовими пожежами в Олевському та Овруцькому районах Житомирщини контрольована. 26 квітня було ліквідовано найбільший осередок займання в районі Виступовичів – Жолудівки.

Telegram Channel